«Χόρεψε για μένα», της Μάρας Ιωάννου – εκδόσεις Silk (Άποψη)

Το πρώτο της συγγραφικό βήμα, επαγγελματικά, έκανε η Μάρα Ιωάννου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Silk, με το βιβλίο «Χόρεψε για μένα». Και τονίζω το «επαγγελματικά», γιατί η συγγραφέας έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια, από την πλατφόρμα του wattpad. Μετρώντας πολλές επιτυχίες εκεί, έστρεψε την προσπάθειά της και στην έντυπη μορφή βιβλίων.

Το «χόρεψε για μένα» έχει κερδίσει την αγάπη των αναγνωστών από την πρώτη στιγμή, έχοντας ως «όπλα» τον έρωτα και τη νύχτα, εκρηκτικό συνδυασμό, δηλαδή, για τους λάτρεις του είδους. Η ιστορία ξεκινά όταν ο αδερφός της Άννας Μπιέλικοβα, εθισμένος στο τζόγο, απειλείται από τοκογλύφους με τη ζωή του, αν δεν πληρώσει τα χρέη του.

Η Άννα, που μόνο τον αδερφό της έχει, αποφασίζει να τον βοηθήσει με κάθε κόστος. Έτσι, έρχεται σε επαφή με το Νικολάι Κοβάσεβιτς, ο οποίος είναι υπεύθυνος σε ένα νυχτερινό μπαρ που προσφέρει στους πλούσιους άνδρες της Ρωσίας -και όχι μόνο- πολλές απολαύσεις, όπως χαρτοπαιξία και χορεύτριες. Τη συνέχεια, αν κρίνουμε και από τον τίτλο του βιβλίου, νομίζω πως όλοι μπορείτε να την καταλάβετε.

Οι σελίδες κυλάνε σαν νερό, και φτάνεις στο τέλος χωρίς να προλάβεις να το αντιληφθείς. Η πλοκή προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες, χωρίς να κουράζει ή να φτάνει σε σημείο υπερβολής. Αν ανήκετε στην κατηγορία των αναγνωστών που αγαπάει αυτό το είδος βιβλίων, τότε το συγκεκριμένο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.

«Χόρεψε για μένα», της Μάρας Ιωάννου – εκδόσεις Silk: εδώ

Περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Βάλια Λαμπρινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Αγαπάει τα βιβλία και το θέατρο, και περνάει τον ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας. Η αρθρογραφία προέκυψε ξαφνικά, σε μια προσπάθεια να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο της, και κατέληξε ως ένα από τα ενδιαφέροντά της. Της αρέσει να γράφει κριτικές και άρθρα σχετικά με το θέατρο και τα βιβλία.