Άποψη: «Ο Φάρος του Κένεμπεκ» της Σαουλίδου Σόνια – Εκδόσεις Bell / Χαρλένικ

Η συγγραφέας Σόνια Σαουλίδου, καταθέτει για το αναγνωστικό κοινό ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Bell/Ηarlenic.

Τέλη Νοέμβρη και αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Λοιπόν φαντάσου απλά τον εαυτό σου να πίνει ένα ζεστό ρόφημα (τσάι ή καφέ), να είναι σκεπασμένος με μία ζεστή κουβέρτα και να διαβάζει ένα καλό βιβλίο. «Ο Φάρος του Κένεμπεκ» είναι ένα βιβλίο από τη συγγραφέα Σόνια Σαουλίδου το οποίο πράγματι αξίζει να διαβάσεις ως μία από τις καλές αναγνωστικές επιλογές σου. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες ψυχολογικό θρίλερ το οποίο εξελίσσεται στην κοινότητα Πέρκινς ή αλλιώς στο Νησί των Κύκνων. Σε αυτό το νησί η Λίντια μαζί με τον σύζυγο της Άαρον και τον γιο τους Ίθαν, συνεχίζουν την ζωή τους, ενώ παράλληλα τους επισκιάζει η απαγωγή της μικρής τους κόρης Μάγκι.

Η κινηματογραφική αφήγηση, σε παρασύρει στην φαντασία ενός ομιχλώδους τοπίου, όπου χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Εμπεριέχει απλή χρήση της γλώσσας, δίχως οι περιγραφές να κουράζουν τον αναγνώστη αλλά αντιθέτως προκαλεί την περιέργεια.

Το βιβλίο ξεκινάει με την μετακόμιση της οικογενείας στο νησί. Η Λίντια περνάει αρκετό χρόνο μόνη της στο καινούριο της σπίτι, γνωρίζει καλύτερα την μυστηριώδη γειτόνισσα της Ντόροθι. Παρόν και παρελθόν μπλέκει, θολώνοντας την αλήθεια μαζί με την πραγματικότητα. Τι συνέβη στην Μάγκι; Καλύτερα να το μάθετε, διαβάζοντας το βιβλίο.

Ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ με γλώσσα απλή, μεστή και κατανοητή χωρίς περιττούς βερμπαλισμούς. Η συγγραφέας Σόνια Σαουλίδου πετυχαίνει την αμεσότητα και την προσέγγιση του αναγνώστη κεντρίζοντάς του το ενδιαφέρον.

Ειδικότερα «Ο Φάρος του Κένεμπεκ» είναι ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό βιβλίο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές, πρωτότυπο, καίριο και ευρηματικό. Σίγουρα ξεχωριστό και σίγουρα διαφορετικό. Αδιαμφισβήτητα θα σας δώσει μία ιδιαίτερα δυνατή και ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία η οποία θα σας μείνει αξέχαστη, κυρίως λόγω της μυστηριακής προσέγγισης και του μεταφυσικού, από την συγγραφέα Σαουλίδου Σόνια.

Αναλυτικές λεπτομέρειες

Συγγραφέας; Σαουλίδου Σόνια

Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

ISBN: 9789606209031

Αριθμός Σελίδων: 328

Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Γλώσσα Γραφής: Eλληνικά

Ημερομηνία Έκδοσης: 09/2022

Περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο: εδώ

Ακόμα περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Κωνσταντίνα Τομπουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετακομίσει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ειδικότητα υπάλληλος διοικητικών καθηκόντων, κάνοντας παράλληλα την πρακτική στο ΕΒΕΘ. Η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη, όπως επίσης το θέατρο και ο κινηματογράφος. Μεγάλο της όνειρο είναι να καταφέρει να εκδώσει το δικό της μυθιστόρημα.