Δημήτρης Τσουκνιδής, ο συγγραφέας του: «Η Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση»

Δημήτρης Τσουκνιδής ο σημερινός μας καλεσμένος στο youearticles, να μιλήσουμε για το νέο του βιβλίο: «Η Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση». Το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

-Αρχικά ας γνωριστούμε, θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για εσένα;

Θα σας πω ένα βασικό. Είμαι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση».

-Τι αγαπάς, τι φοβάσαι και τι έχεις χάσει στη ζωή;

Αγαπώ τους μέντορές μου επειδή με βοήθησαν να αναπτυχθώ. Φοβάμαι τη μέρα που δεν θα θέλω να μάθω κάτι καινούριο. Έχω χάσει στιγμές του «παρόντος» επειδή προγραμμάτιζα το μέλλον.

-Αν η ζωή είχε χρώμα, ποιο χρώμα θα ήταν;

Όλα τα χρώματα μαζί και ταυτόχρονα κανένα συγκεκριμένο.

-Υπάρχει κάποιος αγαπημένος/η συγγραφέας και έργο που να ξεχωρίζεις και λατρεύεις το οποίο έχει επηρεάσει και τη δική σου συγγραφική πορεία;

Υπάρχουν αρκετοί δημιουργοί, όχι απαραιτήτως αποκλειστικά συγγραφείς, που με έχουν επηρεάσει, όπως ο Χίτσκοκ, ο Σιμενόν, ο Μάρκαρης και ο Μιχάλης Ρέππας.

-Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα;

Δεν ξέρω τι σημαίνει «καλό» μυθιστόρημα γιατί το αισθητικώς καλό και το κακό είναι έννοιες υποκειμενικές. Ακόμα και το δικό μου ευπώλητο βιβλίο στα μάτια κάποιων αναγνωστών φαντάζει υπέροχο και στα μάτια κάποιων άλλων φαίνεται «άνοστο».

-Τι θα διαβάσουμε στο νέο σου αστυνομικό μυθιστόρημα: «Η Ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση» από τις εκδόσεις Αρμός;

Θα διαβάσετε τη σοκαριστική περιπέτεια της Νεφέλης Στάη, αυτής της δαιμόνιας ψυχιάτρου με την έκτη αίσθηση, η οποία, καθώς προσπαθεί να λύσει το κουβάρι ενός φόνου, βρίσκεται μπλεγμένη σε ηθικά διλήμματα και πονηρές αποκαλύψεις.

-Ταυτίζεσαι κάπου με τους χαρακτήρες του μυθιστορήματός σου;

Σε επιμέρους σημεία ταυτίζομαι με όλους, αλλά με το σύνολο της προσωπικότητας κάποιου όχι.

-Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι από τα πιο εμπορικά είδη με αποτέλεσμα να εκδίδεται πληθώρα έργων κάθε χρόνο, τόσο ελληνικής όσο και ξένης λογοτεχνίας. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που το αναγνωστικό κοινό θα βρει στο έργο σας, ώστε να το προτιμήσει έναντι άλλων;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί από τους ήδη αναγνώστες μου. Με βάση λοιπόν τα μηνύματα που μου στέλνουν – και τα οποία με την άδειά τους αναρτώ δημόσια – καταλαβαίνω πως απολαμβάνουν αυτό το αφόρητο σασπένς που παράγεται άφθονα εντός του δαιμονιώδους ρυθμού του βιβλίου και τους αλλεπάλληλους γρίφους που περιμένουν τη λύση τους.

-Ποια τα μελλοντικά συγγραφικά – ή και όχι – σχέδια σου;

Η Νεφέλη Στάη – η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος μου – να περπατήσει και στο γυαλί της μικρής οθόνης.

-Μπορεί η λογοτεχνία να κάνει τον κόσμο καλύτερο;

Η καλή λογοτεχνία μπορεί να κάνει τις συνθήκες της ζωής μας περισσότερο ανεκτές και κάποιες φορές να μας εμπλουτίσει ηθικά και αισθητικά.


Η ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση – Βιβλιοπαρουσίαση

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 στο βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις – Ελένη Νικολέλη» (Δημητρίου Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό), περισσότερα: εδώ

Δημήτρης Τσουκνιδής βιογραφικό: εδώ

Δημήτρης Τσουκνιδής – Η ψυχίατρος με την έκτη αίσθηση: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.