Γνωρίστε την ιστορία της «Ροζάννας» των Εκδόσεων ΣΙΕΛ (Άποψη)

Οι εκδόσεις ΣΙΕΛ ανοίγουν τα φτερά τους όλο και περισσότερο, με ιδιαίτερα παιδικά βιβλία. Πριν λίγους μήνες, η «Ροζάννα» της Σοφίας Πολίτου – Βερβέρη, σε εικονογράφηση της Ζακλίν Πολενάκη, πήρε σάρκα και οστά, και διηγείται την ιστορία της, σε μικρούς και μεγάλους.

Σε δύο μήνες, πολλά παιδάκια θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με το σχολείο. Μια νέα και ταυτόχρονα άγνωστη συνθήκη στη ζωή τους, που πολλές φορές τα δυσκολεύει, και τα ίδια, αλλά και τους γονείς.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Ροζάννα. Ένα κορίτσι, που μεγαλώνει ανέμελα, σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, με τις δύο μαμάδες της. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή που πρέπει να πάει σχολείο, και μερικές ώρες της ημέρας, να τις περνάει εκεί. Παρόλο που την κυριεύει ενθουσιασμός για αυτό που έρχεται, χιλιάδες σκέψεις και φοβίες ξεδιπλώνονται, όπως είναι φυσικό σε κάθε νέο ξεκίνημα για όλους μας, ακόμα και στους ενήλικες, πόσο μάλλον στα παιδάκια. Η ίδια δεν το παραδέχεται άμεσα, αντιθέτως, κάθε φορά που είναι να φύγει, θυμάται το παραμικρό, ζητώντας να γυρίσει σπίτι. Πολλά παιδιά μπορούν να ταυτιστούν. Είναι ο τρόπος τους να αποφύγουν καταστάσεις. Όμως, με σωστό τρόπο, υπάρχουν λύσεις για όλα, όπως μας διδάσκει η ιστορία μας.

Ένα βιβλίο, που μέσα από εύκολο και μικρό κείμενο σε κάθε σελίδα, και με όμορφη εικονογράφηση σα ζωγραφιές, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών, προετοιμάζει κάθε μικρό μας φίλο για την έναρξη της σχολικής ζωής. Ενώ ταυτόχρονα, είναι το πρώτο παραμύθι που θίγει τους διαφορετικούς τύπους οικογένειας που υπάρχουν πλέον ανάμεσα μας. Είναι θετικό στοιχείο, που δε μένει μόνο σε αυτό, αλλά περνιέται σε όλους όσους το διαβάζουν ως κάτι φυσιολογικό, που έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται απ’ όλους ανεξαιρέτως. Η ιστορία, περιστρέφεται γύρω απ’ τη δυσκολία κάθε νέας αρχής και πως αυτή μπορεί να τη διαχειριστεί ένας εκπαιδευτικός και ένας γονέας, για όποια μορφή οικογένειας και να αναφερόμαστε.

Ξεφυλλίζοντας το, θα βρείτε την αγάπη διάχυτη σε όλο το βιβλίο.

Η «Ροζάννα» από τις εκδόσεις ΣΙΕΛ, περισσότερα για το βιβλίο: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.