Υποσχόμενες κιν/φικές ταινίες που απογοήτευσαν στις εισπράξεις (Γ’ μέρος)

Πολλές κινηματογραφικές ταινίες ξεκινάνε υποσχόμενες για πολλά κέρδη και καταλήγουν εμπορικά ναυάγια με τεράστια έξοδα που δεν καλύπτονται από τα έσοδα. Σήμερα θα δούμε μερικές από αυτές σε αυτό το Γ’ μέρος.

Μουλάν: Όταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Χουαν Γιουν, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους… και ενός περήφανου πατέρα.

Σκηνοθεσία: Niki Caro

Πρωταγωνιστές: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Li Gong, Jet Li, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Xana Tang, Jimmy Wong, Pei-Pei Cheng.

Σενάριο: Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek

Παραγωγή: Chris Bender, Tendo Nagenda, Jason Reed, Jake Weiner

Μουσική: Harry Gregson-Williams

Φωτογραφία: Mandy Walker

Μοντάζ: David Coulson

Σκηνικά: Grant Major

Κοστούμια: Bina Daigeler

Παραλειπόμενα:

 • Σχέδια για το ριμέικ υπήρχαν από το 2010, αλλά ήταν το 2015 που έδειξαν να καρποφορούν. Δύο χρόνια αργότερα, προσλήφθηκε για τη σκηνοθεσία η Caro και έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη μόλις γυναίκα στο επάγγελμα που αναλαμβάνει ένα φιλμ με μπάτζετ άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
 • Πριν καταλήξουν στην Caro, το στούντιο προσανατολίζονταν, εκτός από καστ, και σε απωανατολίτη σκηνοθέτη. Πρώτος υποψήφιος ήταν ο Ang Lee, αλλά ήταν απασχολημένος. Έπειτα είχαν μια άκαρπη συνάντηση με τον Jiang Wen.
 • Για το καστ της Μουλάν, πέρασαν από οντισιόν πάνω από χίλιες κοπέλες.
 • Πάνω από 40 άνθρωποι δούλεψαν για τα κοστούμια της ταινίας. Χρειάστηκαν πάνω από τρεις μήνες για να δημιουργηθούν 2.062 ρούχα, 250 καπέλα και 1.000 ολοκληρωμένα κοστούμια. Καθένας από τους 50 ηθοποιούς είχε από 3 έως 5 κοστούμια.
 • Οι ηθοποιοί που υποδύονται τους στρατιώτες του αυτοκρατορικού στρατού έπρεπε να προπονηθούν για 75 μέρες στις πολεμικές τέχνες. Έμαθαν να χειρίζονται όπλα και να σκαρφαλώνουν σε πύργους.
 • Η πρωταγωνίστρια πέρασε μήνες στο γυμναστήριο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα. Έκανε βασική προπόνηση για δύο ώρες κάθε πρωί, και μετά ακολουθούσε ειδική δίωρη προπόνηση στις πολεμικές τέχνες.
 • Όταν ανακοινώθηκε η ταινία, ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο “πείτε στην Disney ότι δεν θέλετε μια λευκή Μουλάν!”. Άνω των 100.000 υπογραφών μαζεύτηκαν.
 • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
 • Και όμως παρόλα αυτά η ταινία πάτωσε στις εισπράξεις. Το μπάτζετ έφτασε στα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το πολύ κακό timing(πανδημία covid-19) περιόρισε τις εισπράξεις από τις αίθουσες στα 66,8 εκατομμύρια δολάρια. Όταν δε σε θέλει η τύχη καθόλου…

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας: Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν Γκρέι σχεδόν σκοτώνεται όταν δέχεται επίθεση από μια μυστηριώδη κοσμική δύναμη. Όταν επιστρέφει, η δύναμη αυτή την καθιστά όχι μόνο απίστευτα πιο ισχυρή, αλλά και πολύ πιο ασταθή. Παλεύοντας με τη νέα πλευρά του εαυτού της, η Τζιν εξαπολύει τις δυνάμεις της με τρόπους που δεν μπορεί ούτε να αντιληφθεί αλλά ούτε και να ελέγξει. Καθώς η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου, πληγώνοντας έτσι και τα αγαπημένα της πρόσωπα, αρχίζει να ξετυλίγει τον ιστό που κρατά τους X-Men ενωμένους. Τώρα, με την οικογένειά τους να καταρρέει, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ενωθούν, όχι μόνο για να σώσουν την ψυχή της Τζιν, αλλά και για να σώσουν τον πλανήτη από εξωγήινες δυνάμεις που θέλουν να μετατρέψουν αυτή τη δύναμη σε όπλο ώστε να κυβερνήσουν τον γαλαξία.

Σκηνοθεσία: Simon Kinberg

Πρωταγωνιστές: Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Evan Peters, Jessica Chastain, Scott Shepherd, Halston Sage, Hannah Emily Anderson, Lamar Johnson, Ato Essandoh, Brian d’Arcy James.

Σενάριο: Simon Kinberg

Παραγωγή: Todd Hallowell, Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Shuler Donner

Μουσική: Hans Zimmer

Φωτογραφία: Mauro Fiore

Μοντάζ: Lee Smith

Σκηνικά: Claude Pare

Κοστούμια: Daniel Orlandi

Παραλειπόμενα:

 • Η ιδέα να παρεισφρήσει η σειρά στα κεφάλαια του The Dark Phoenix Saga ήταν μια σκέψη που είχε εξαρχής ο Bryan Singer, αλλά τον είχε μεταπείσει ο σεναριογράφος Zak Penn, λέγοντας του ότι είναι πολύ νωρίς να ασχοληθούν με αυτά. Η δε σκέψη να υπάρχει η ιστορία της Φοίνιξ ως μια παράλληλη με τις ταινίες, δυσαρέστησε τους φαν και τους κριτικούς. Όταν το 2014 το στόρι πήρε τα πράγματα από την αρχή, δόθηκε μαζί και η ευκαιρία της ανάδειξης της Dark Phoenix Saga. Η ηρωίδα έτσι συστήθηκε στο Απόκαλιψ, εξαρχής με τη μορφή της Sophie Turner.
 • Από τους πιο βασικούς σεναριογράφους του franchise, ο Simon Kinberg κυνήγησε και κατάφερε εδώ να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.
 • Πρώτη ταινία της σειράς που δεν θα υπάρχει πουθενά ο Λόγκαν/Γούλβεριν. Κι αυτό επειδή ο Jackman παραιτήθηκε από τον ρόλο.
 • Έσχατο μέρος της σειράς που αναμιγνύεται η Bad Hat Harry Productions, μια και τα σεξουαλικά σκάνδαλα κατά του Bryan Singer δεν γίνονταν να κρυφτούν. Και παρότι εδώ είναι στις παραγωγούς εταιρίες, δεν υπάρχει καθόλου η φίρμα στους τίτλους.
 • Φημολογούνταν ότι η Angelina Jolie θα παίξει τη Λιλάντρα.
 • Η Olivia Munn είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε στον ρόλο της Psylocke, αλλά οι υποχρεώσεις που είχε με τον Κυνηγό δεν της το επέτρεψαν. Για παρόμοιους λόγους, η Lana Condor αποχώρησε την τελευταία στιγμή από τον ρόλο της Jubilee.
 • Ο Kinberg ζήτησε να δουλέψει εκ νέου το τρίτο κομμάτι της ταινίας, με τα επαναληπτικά γυρίσματα να ωθούν την ημερομηνία εξόδου σχεδόν έναν χρόνο αργότερα. Έτσι, η Dark Phoenix δεν έγινε η πρώτη υπερηρωίδα της Marvel όπως ήταν στον αρχικό προγραμματισμό, αφήνοντας την τιμή στην Captain Marvel.
 • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
 • Τα ταμεία δεν έφεραν καλές ειδήσεις. Το μπάτζετ ήταν στα 200 εκατομμύρια δολάρια, και τα έσοδα σταμάτησαν στα 252,4. Υπολογίστηκε ότι μαζί με τα έξοδα προώθησης, το στούντιο μπήκε μέσα 133 εκατομμύρια δολάρια. Κι ενώ έτσι ο Kinberg μιλούσε για την αρχή μιας τριλογίας, όλα ακυρώθηκαν.

Wonder Woman 1984: Επιστροφή στο 1984, την εποχή που ακόμα μαίνονταν ο Ψυχρός Πόλεμος. Εκεί η Νταϊάνα Πρινς θα έρθει σε ανοιχτή μάχη με δύο πανίσχυρους εχθρούς. Ο ένας είναι ο Μάξουελ Λορντ, ένας απατεώνας που κάνει τη μεγαλύτερη του ευχή πραγματικότητα, και η άλλη η Μπάρμπαρα Αν Μινέρβα, που από απλή κι ευγενική συνάδελφος, θα μεταλλαχτεί σε παντοδύναμη αντίπαλος. Εκεί όμως είναι και ο αγαπημένος της, ο Στιβ Τρέβορ, έστω και υπό τη μορφή ενός άλλου.

Σκηνοθεσία: Patty Jenkins

Πρωταγωνιστές: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen, Natasha Rothwell, Ravi Patel, Gabriella Wilde, Amr Waked, Oliver Cotton.

Σενάριο: Dave Callaham, Geoff Johns, Patty Jenkins

Στόρι: Geoff Johns, Patty Jenkins

Παραγωγή: Gal Gadot, Patty Jenkins, Stephen Jones, Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder

Μουσική: Hans Zimmer

Φωτογραφία: Matthew Jensen

Μοντάζ: Richard Pearson

Σκηνικά: Aline Bonetto

Κοστούμια: Lindy Hemming

Παραλειπόμενα:

 • Ανακοινώθηκε ως Wonder Woman 2 τον Ιούλη του 2017 στο San Diego Comic-Con.
 • Το ένατο κεφάλαιο του DC Extended Universe γυρίστηκε μέσα σε 6 μήνες σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία.
 • Για συγκεκριμένες σκηνές δράσης, έγινε χρήση καμερών IMAX.
 • Η Emma Stone αρνήθηκε τον ρόλο της Τσίτα.
 • Η σκηνοθέτις αρνήθηκε ότι βάσισε τον Μάξουελ Λορντ πάνω στον Donald Trump, λέγοντας ότι αντί αυτού επιρροές ήταν ο Γκόρντον Γκέκο του Γουόλ Στριτ, και ο Λεξ Λούθορ των ορίτζιναλ ταινιών Σούπερμαν.
 • Η αρχική ημερομηνία πρεμιέρας ήταν για τον Δεκέμβριο του 2019, καταλήγοντας στον Μάρτιο του 2020, ώστε να αποφευχθεί η κόντρα με τον τελευταίο Πόλεμο των Άστρων. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας, που ανάγκασε την ημερομηνία να πάει στις 14 Αυγούστου, κι από εκεί στον Οκτώβρη. Μη θέλοντας όμως εκ νέου κόντρα, αυτή τη φορά με το Tenet, κατέληξε στα Χριστούγεννα του 2020, ταυτόχρονα στις αίθουσες και στην πλατφόρμα του HBO Max.
 • Πριν βγει η ταινία στις αίθουσες, η Patty Jenkins ανακοίνωσε τα σχέδια για ένα τρίτο μέρος, αλλά κι ένα spin-off (κάτι που φυσικά δεν έγινε καθώς η ταινία δεν πήγε καλά στις εισπράξεις).
 • Την περίοδο που κυκλοφόρησε η ταινία ήταν δύσκολο να απαιτήσει να υπερκαλύψει εύκολα ένα μπάτζετ των 200ων εκατομμυρίων δολαρίων, και περιορίστηκε σε κέρδη των 166,5.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινά την παραμονή των Χριστουγέννων με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του και τον χαρωπό ανιψιό του. Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον, τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.

Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis

Πρωταγωνιστές (φωνές ηρώων): Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright, Cary Elwes, Fionnula Flanagan, Lesley Manville.

Σενάριο: Robert Zemeckis

Παραγωγή: Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis

Μουσική: Alan Silvestri

Φωτογραφία: Robert Presley

Μοντάζ: Jeremiah O’Driscoll

Σκηνικά: Doug Chiang

Παραλειπόμενα

 • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό) και motion capture
 • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
 • Τρίτη ταινία για την Disney με θέμα το κλασικό έργο του Dickens, μετά από αυτές με τον Μίκι και τα Μάπετ.
 • Μοναδική συνεργασία του Jim Carrey με την Disney, αλλά και πρώτη του Robert Zemeckis με το διάσημο στούντιο από το 1988.
 • Δημοσιεύσεις ανέφεραν ότι οι Christopher Lloyd, Michael J. Fox, Owen Wilson και Tom Hanks ήταν υποψήφιοι για το καστ.
 • Η Disney συνεργάστηκε με τη σιδηροδρομική εταιρία Amtrak για την προώθηση της ταινίας, με ένα ειδικά διαμορφωμένο τρένο που έκανε στάση σε 40 πόλεις ανά τις ΗΠΑ.
 • Οι εισπράξεις μπορεί να έφτασαν στα 325 εκατομμύρια δολάρια, με μπάτζετ 200, αλλά κόστισε τόσο η προώθηση, που η Disney μπήκε μέσα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια (γενικά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι την Disney δεν την θέλουν τα remake).

Η Νύχτα των Αιχμαλώτων: Ο υπολοχαγός Τόμας Χαρτ, αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο των ναζί, αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός έγχρωμου πιλότου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ρατσιστή συναδέλφου του. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι η δίκη κρύβει πολύ περισσότερα πράγματα, κι ότι ο πελάτης του, όπως και αυτός, έχουν γίνει πιόνια στα σχέδια του συνταγματάρχη Γουίλιαμ ΜακΝαμάρα, του επικεφαλής των αμερικανών αιχμαλώτων.

Σκηνοθεσία: Gregory Hoblit

Πρωταγωνιστές: Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard, Cole Hauser, Marcel Iures, Linus Roache, Vicellous Shannon, Maury Sterling, Rory Cochrane, Sam Worthington.

Σενάριο: Billy Ray, Terry George

Παραγωγή: David Foster, Gregory Hoblit, David Ladd, Arnold Rifkin

Μουσική: Rachel Portman

Φωτογραφία: Alar Kivilo

Μοντάζ: David Rosenbloom

Σκηνικά: Lilly Kilvert

Κοστούμια: Elisabetta Beraldo

Παραλειπόμενα:

 • Ο σεναριογράφος Billy Ray απολογήθηκε ότι δεν διάβασε ποτέ το μυθιστόρημα του John Katzenbach, πριν γράψει το σενάριο. Απλά το παρέλαβε μετά από αρκετές δοκιμαστικές εκδοχές του.
 • Edward Norton και Tobey Maguire ήταν υποψήφιοι για τον ρόλο του Χαρτ.
 • Σε κάποιο σημείο, ήταν ο Alfonso Cuaron που είχε αναλάβει να το σκηνοθετήσει.
 • Εμπορική αποτυχία, με έσοδα 33,1 εκατομμύρια δολάρια, έναντι όμως κόστους των 70.

Πτυχή στο Χρόνο: Η Μεγκ Μάρι είναι η τυπική μαθήτρια του γυμνασίου, που πολεμάει με θέματα αυτοεκτίμησης και είναι απεγνωσμένη να χωρέσει κάπου. Ως κόρη δύο αναγνωρισμένων φυσικών, είναι κι αυτή ευφυής και χαρισματική, όπως είναι κι ο νεότερος αδελφός της, ο Τσαρλς Γουάλας, αλλά η ίδια δεν το έχει εκλάβει ακόμα ως δεδομένο για τον εαυτό της. Τα πράγματα χειροτερεύουν με την εξαφάνιση του κύριου Μάρι, η οποία βασανίζει τη Μεγκ και αφήνει τη μητέρα της με ραγισμένη καρδιά. Τότε ο Τσαρλς της γνωρίζει τρεις ουράνιους οδηγούς, την Κα Γουιτς, την Κα Γουάτσιτ και την Κα Χου, που έχουν ταξιδέψει στη Γη για να τη βοηθήσουν να βρει τον πατέρα της, και μαζί και με τον συμμαθητή της και φίλος της Κάλβιν ξεκινούν ένα απίθανο ταξίδι μέσω του χώρου και του χρόνου.

Σκηνοθεσία: Ava DuVernay

Πρωταγωνιστές: Storm Reid, Deric McCabe, Levi Miller, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine, Gugu Mbatha-Raw, Zach Galifianakis, Michael Pena, Andre Holland, Rowan Blanchard, David Oyelowo.

Σενάριο: Jennifer Lee, Jeff Stockwell

Παραγωγή: Catherine Hand, Jim Whitaker

Μουσική: Ramin Djawadi

Φωτογραφία: Tobias A. Schliessler

Μοντάζ: Spencer Averick

Σκηνικά: Naomi Shohan

Κοστούμια: Paco Delgado

Παραλειπόμενα:

 • Η Walt Disney Pictures ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2010 ότι απέκτησε τα δικαιώματα του ομώνυμου βιβλίου του 1963 για να κάνει μια ζωντανή διασκευή. Αρχικά μιλούσαν για μικρό σχετικά προϋπολογισμό, αλλά όταν ανέλαβε το 2016 η Ava DuVernay τη σκηνοθεσία, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα σκηνοθετούσε ταινία με προϋπολογισμό άνω των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων (συγκεκριμένα: 130 εκατομμύρια δολάρια). Δυστυχώς για τους παραγωγούς, η ταινία συγκέντρωσε μόλις 132,7 εκατομμύρια, και σε συσχετισμό με τα έξοδα προώθησης, η ταινία φιγουράρει στις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες όλων των εποχών.
 • Προηγήθηκε μια ομώνυμη τηλεταινία το 2003 από τη Walt Disney Television. Η σκηνοθεσία ήταν του John Kent Harrison.
 • Φήμες αποδείχτηκαν οι συμμετοχές στο καστ των Amy Adams και Kevin Hart.
 • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.

Εξολοθρευτής – Σκοτεινό Πεπρωμένο: Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας. Η Ντάνι Ράμος ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της και τον πατέρα της, όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής, ο Rev-9, ταξιδεύει πίσω στοn χρόνο για να την κυνηγήσει και να τη σκοτώσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: την Γκρέις, μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον, και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας την Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 από τον καιρό της Σάρα, που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Σκηνοθεσία: Tim Miller

Κύριοι Ρόλοι: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna, Diego Boneta, Edward Furlong, Steven Cree, Tom Hopper, Tristan Ulloa, Alicia Borrachero.

Σενάριο: David S. Goyer, Justin Rhodes, Billy Ray

Στόρι: James Cameron, Charles H. Eglee, Josh Friedman, David S. Goyer, Justin Rhodes

Παραγωγή: James Cameron, David Ellison

Μουσική: Junkie XL

Φωτογραφία: Ken Seng

Μοντάζ: Julian Clarke

Σκηνικά: Sonja Klaus

Κοστούμια: Ngila Dickson

Παραλειπόμενα:

 • Έκτο μέρος της σειράς, αλλά άμεσα σίκουελ μόνο του Ο Εξολοθρευτής και του Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης, παραβλέποντας ουσιαστικά τα άλλα μέρη. Είναι την ίδια ώρα και reboot.
 • Ενώ το αρχικό σχέδιο μιλούσε για συνέχεια του Γένεsys, η μέτρια αποδοχή του ανέβαλε το σχέδιο. Τότε επανήλθε στο προσκήνιο ο James Cameron και ανέκτησε τα δικαιώματα του franchise.
 • Πριν ξεκινήσει να γράφεται το σενάριο, ο Tim Miller ζήτησε από μια ομάδα γνωστών συγγραφέων να προτείνουν ιδέες (όπως τον Warren Ellis).
 • Ανάμεσα σε αυτούς, ο Joe Abercrombie είχε προτείνει έναν θηλυκό χαρακτήρα μισό άνθρωπο και μισό μηχανή. Αυτό εξελίχθηκε στην Γκρέις.
 • Ο David Goyer έγραψε το κεντρικό στόρι έχοντας κατά νου μια νέα τριλογία.
 • Για τον ρόλο του κακού εξολοθρευτή, υποψήφιοι ήταν οι: Stephen Lang, Ron Perlman, Liam Neeson, Jean Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Sylvester Stallone, Dave Bautista, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Mel Gibson, Harrison Ford, Richard Gere και Bruce Willis.
 • Οι φήμες ήθελαν τον Michael Biehn να παίζει ξανά τον Κάιλ Ρις, μέχρι που τις διέψευσε ο ίδιος.
 • Ο Edward Furlong δήλωσε δισαρεστημένος για την τόσο μικρή συμμετοχή του, που απαιτούσε μόνο μία ημέρα γυρισμάτων.
 • Κατά τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να υποδείξει στη Linda Hamilton ότι δεν έπρεπε να χαμογελάει καθώς πυροβολούσε…
 • Ο Schwarzenegger πρόσθεσε ή άλλαξε ατάκες μόνος του επί των γυρισμάτων.
 • Η ταινία γυρίστηκε στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ουγγαρία.
 • Industrial Light & Magic (ILM) και Scanline VFX παρείχαν τα 2.600 πλάνα ειδικών εφέ.
 • Αντίθετα με τις δύο προηγούμενες ταινίες που ήταν PG-13, αυτή πήρε τον χαρακτηρισμό του R. Ο Miller είπε για αυτό ότι ήταν απαίτηση των φαν, και ότι ήταν στο DNA του Εξολοθρευτή.
 • Ο Cameron δεν κατάφερε να επισκεφτεί καθόλου τους χώρους γυρισμάτων, μια και ήταν απασχολημένος με τα σίκουελ του Avatar. Όπως όμως επίσης δήλωσε, δεν ήθελε να επέμβει καθόλου στη δουλειά του Miller.
 • Τα ταμεία επέφεραν 261,1 εκατομμύρια δολάρια, έναντι ενός μπάτζετ των 196 (μοιρασμένο στα τρία στις Skydance, Paramount Pictures και 20th Century Fox). Προσθέτοντας όμως και τα έξοδα προώθησης, η ταινία μπήκε μέσα κατά 122,6 εκατομμύρια δολάρια, και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική αποτυχία της χρονιάς. Πηγές της Skydance μιλούσαν μετά από αυτό για μηδενική πρόθεση της εταιρίας να συνεχίσει περαιτέρω το franchise, ακόμα κι αν σχεδιάστηκε ως πρώτο τριλογίας.

Διαβάστε το Α’ μέρος: εδώ και το Β’ μέρος: εδώ

Πηγή: https://www.filmy.gr/movies-database/terminator-dark-fate/

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.