Σκοτεινή Αγάπη: Ένα λαμπερό ερωτικό μυθιστόρημα της Κόλιν Χούβερ

Η Κόλιν Χούβερ είναι μια παγκοσμίως γνωστή Αμερικανίδα συγγραφέας που έχει στην κατοχή της ορισμένα από τα πιο δημοφιλή ερωτικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. Πάρα πολλά βιβλία της έχουν γίνει best sellers, με το πιο καλύτερό της βιβλίο (σύμφωνα με τους περισσότερους) να είναι το “It ends with us”.

Το βιβλίο με τίτλο «Σκοτεινή Αγάπη» είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 5 Αυγούστου του 2014. Μάλιστα, επί 31 εβδομάδες ήταν στη λίστα best sellers των New York Times. Αναμφίβολα, είναι ένα βιβλίο από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει κανείς όσον αφορά στην μεγάλη και εξαιρετική συλλογή των βιβλίων που έχει γράψει η Κόλιν Χούβερ.

Περίληψη

Η Τέιτ και ο Μάιλς αποφασίζουν να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, από την οποία ωστόσο θα απουσιάζει το συναισθηματικό δέσιμο. Ο Μάιλς απαιτεί από την Τέιτ να μην ρωτάει για το παρελθόν του αλλά και να μην περιμένει τίποτα στο μέλλον. Μιας και από την σχέση τους δεν απουσιάζει το πάθος και η έντονη έλξη, είναι εύκολο και για τους δύο να είναι πολύ θετικοί στην αρχή αλλά και να θεωρούν πως όλο αυτό θα τους βγει σε καλό.

Καθώς όμως περνάει ο καιρός, η Τέιτ αρχίζει να τον ερωτεύεται και να ελπίζει σε περισσότερα ενώ και ο Μάιλς δεν είναι ξεκάθαρός απέναντι της. Θα υπάρξουν στιγμές που ο ένας θα πληγώσει τον άλλο, αλλά μπορούμε με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε πως αυτή που πληγώνεται περισσότερο και υπομένει πιο πολλά είναι η Τέιτ. Το στοιχείο της αυτό θα θαυμάσει ο Μάιλς και μάλιστα θα την ευχαριστήσει θερμά που δεν σταμάτησε να προσπαθεί.

Ο λόγος για τον οποίο ο Μάιλς δεν αφήνει τον εαυτό του να δεθεί συναισθηματικά είναι ένα σκοτεινό παρελθόν που τον βαραίνει και τον γεμίζει ενοχές. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ανάξιο να λάβει ή και να δώσει αγάπη. Όλα θα αλλάξουν όμως μόλις μπει στην ζωή του η Τέιτ.

Χαρακτήρες του βιβλίου

Tate Collins: μια από τους δύο κεντρικούς ήρωες του μυθιστορήματος, στοχοπροσηλωμένη φοιτήτρια Νοσηλευτικής, ερωτευμένη με τον Μάιλς

Miles Archer: ο δεύτερος κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, ταπεινός και ικανός πιλότος, επιθυμεί να αγαπήσει την Τέιτ αλλά αισθάνεται πως δεν μπορεί

Cap: συντηρητής στο κτίριο που μένει η Τέιτ και ο Μάιλς, ο σοφός φίλος της Τέιτ, ο μόνος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Μάιλς αλλά δεν το αποκαλύπτει στην Τέιτ παρά μόνο αινιγματικά

Corbin Collins: ο μεγάλος αδερφός της Τέιτ, αρκετά καλός φίλος του Μάιλς, υπερπροστατευτικός με την Τέιτ

Ian: ο κολλητός φίλος του Μάιλς που όχι μόνο γνωρίζει για το παρελθόν του αλλά διαδραμάτισε και ένα ενεργό θετικό ρόλο σε αυτό

Rachel: η πρώτη αγάπη του Μάιλς, η γυναίκα με την οποία μοιράζεται το σκοτεινό παρελθόν του

Dilon: ο παντρεμένος φίλος του Μάιλς και του Κόρμπιν που διεκδικεί την Τέιτ και προκαλεί ζήλια στον Μάιλς

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία αγάπης. Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη. Αυτός δεν θέλει έρωτες. Εκείνη δεν έχει χρόνο για έρωτες. Το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις σχέση; Ναι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά. Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα… Υποσχέσεις αθετούνται. Καρδιές πληγώνονται. Κανόνες παραβιάζονται. Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

«Η αγάπη δεν είναι πάντα όμορφη. Κάποιες φορές αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κάπως καλύτερα. Τότε, πριν καν το καταλάβεις, βρίσκεσαι πάλι πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησες, μόνο που κάπου στο μεσοδιάστημα έχεις χάσει την καρδιά σου.»

Συντάκτρια: Πίττη Μαρία-Ανθή

Πηγή εικόνας: dioptra.gr

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!