«Της καρδιάς το πεπρωμένο» από την Έλενα Αντωνίου-Εκδόσεις Silk(Άποψη)

Το καινούριο συγγραφικό εγχείρημα της Έλενας Αντωνίου, φέρει τον τίτλο «Της καρδιάς το πεπρωμένο» και κυκλοφορεί από την εκδοτική Silk.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο ένταση και πάθος, όπως βέβαια και κάθε άλλο δικό της, το οποίο αποτελεί κόσμημα τόσο για το αναγνωστικό ιστορικό μας, όσο και για τη βιβλιοθήκη μας. Η συγγραφέας, έχει την τάση να μας ταξιδεύει με κάθε βιβλίο της, σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο, ξεδιπλώνεται μπροστά μας το Buenos Aires, καθώς επίσης και σημεία της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο διαβάζεται πολύ εύκολα, και είναι από τα ελάχιστα που το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο απ’ την αρχή, ως το τέλος, χωρίς να κουράζει.

Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τη Σιένα Μιχαήλ, και τον Σεμπαστιάν Μοντέρο. Η Σιένα είναι το διασημότερο παγκοσμίως μοντέλο γαμήλιας μόδας, και παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα για την υποστήριξη των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων. Ο Σεμπαστιάν Μοντέρο, από την άλλη, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Οι δυό τους, θα βρεθούν σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο υπέρ των ανθρώπων που πάσχουν από εξαρτήσεις, και η φλόγα που θα ανάψει ανάμεσά τους, είναι και για τους δύο πρωτόγνωρη. Ακολουθώντας τα βήματα του tango, παρασύρονται σε μια δική τους πραγματικότητα, καθώς είναι από κοινού κατά των δεσμεύσεων και υπέρ των χαλαρών καταστάσεων.

Η Σιένα, διατηρεί απόλυτη μυστικότητα σε ό,τι αφορά το παρελθόν της. Ακόμα και η ίδια, δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια σχετικά με αυτό. Αν και έχει μπει από πολύ μικρή στο χώρο της μόδας, δεν αποκαλύπτει ποτέ στοιχεία για εκείνη. Το μόνο που γνωρίζει ο κόσμος, είναι πως γεννήθηκε στην Ιταλία, και αφού πέθαναν οι παππούδες της, μεγάλωσε σε μοναστήρι. Η πραγματικότητα, όμως, διαφέρει, και μάλιστα πολύ. Το πεπρωμένο της, της επιφυλάσσει εκπλήξεις, άλλοτε θετικές, και άλλοτε αρνητικές, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη.

Ο Σεμπαστιάν, είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Αργεντινής, και καθώς έχει απομείνει ο μόνος συνεχιστής του ονόματος της οικογένειας, είναι υποχρεωμένος απέναντι σε αυτό. Ο παππούς του, περιμένει από εκείνον έναν διάδοχο, και για το λόγο αυτό, του προξενεύει μια κοπέλα, άξια του ονόματός τους. Μόνο που ο Σεμπαστιάν, είναι γνωστός για την άστατη ερωτική του ζωή, και είναι άκρως αντίθετος με τις πρακτικές του παππού του. Έχοντας βιώσει και την άσχημη πλευρά της ζωής, έχει καταλήξει να θεωρείται πολύ σκληρός άνθρωπος, με ελάχιστες ευαισθησίες

Τι θα συμβεί όταν οι δρόμοι αυτών των δύο ανθρώπων συναντηθούν; Που θα τους οδηγήσει ο παράφορος έρωτας τους; Τα εμπόδια και οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, είναι πολλά. Το πεπρωμένο όμως, φυγείν αδύνατον, όπως λέμε.

«Της καρδιάς το πεπρωμένο», περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα: εδώ

Διαβάστε ακόμα περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Βάλια Λαμπρινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Αγαπάει τα βιβλία και το θέατρο, και περνάει τον ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας. Η αρθρογραφία προέκυψε ξαφνικά, σε μια προσπάθεια να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο της, και κατέληξε ως ένα από τα ενδιαφέροντά της. Της αρέσει να γράφει κριτικές και άρθρα σχετικά με το θέατρο και τα βιβλία.