Το δέντρο με τις φωλιές (Άποψη)

Σήμερα θα πούμε για αυτό το μικρό αριστούργημα . Το δέντρο με τις φωλιές από τις εκδόσεις Καστανιώτη της Ελένης Πριοβόλου. Ένα βιβλίο όλο μαγεία …

Όταν ξεκίνησα αυτό το βιβλίο πραγματικά από τις πρώτες κιόλας γραμμές κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αριστούργημα όλο συναισθήματα και πικρία. Ο κύριος χαρακτήρας, ένα μικρό κορίτσι η Μαρία, παραπεταμένο από τα αδέλφια της και την μητέρα της έχει μόνο της στήριγμα τον πατέρα της, που την αγαπούσε πραγματικά και τον χάνει ξαφνικά.

Η Μαρία είναι η μικρότερη από τα 4 αδέλφια. Ο Αργύρης είναι ο πρώτος και αγαπημένος της μητέρας. Σπουδαγμένος με κύρος όπως και τα αλλά δυο αδέλφια. Όταν χάνουν τον πατέρα, η Μαρία τους άφησε όλη την κληρονομιά με αντάλλαγμα το σπίτι μέσα στο αγρόκτημα που είχε το μεγάλο δέντρο με τις φωλιές. Έτσι ξεκινάει και ο μεγάλος Γολγοθάς της Μαρίας αλλά και πηγάζει το μεγαλείο που έχει στην ψυχή της . Αποκομμένη από την οικογένεια της πια, μόνο ο γαμπρός της την αγαπάει και κρατάει επαφές μαζί της. Η Μαρία θα κάνει μια κίνηση όπου φέρνει πλήρης ανατροπή στα πάντα, αντεπεξέρχεται με μεγάλη της ευχαρίστηση στην αρχή αλλά καταλήγει να πονέσει και στη συνέχεια να λυτρωθεί.

Από το συγκεκριμένο βιβλίο θα καταλάβεις το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και της αγάπης. Όταν το διάβαζα νόμιζα ότι κελαηδούσαν πουλάκια στα αυτιά μου και μου ήρθε η μυρωδιά από τα λουλούδια του κάμπου . Μίσησα τα αδέλφια της. Και αγάπησα την Μαρία… με περισσότερα άτομα σαν την Μαρία όλα θα ήταν πιο όμορφα στον κόσμο.

Η συγγραφέας έχει πολύ όμορφη γραφή με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό βιβλίο. Έχει δύο θέματα μέσα τα οποία είναι επίκαιρα πάντα: το ένα είναι το μεταναστευτικό και το άλλο είναι τα περιουσιακά τα οποία διαλύουν οικογένειες.

Θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα…

Από την: Κουνίδου Θεανώ (bookstagramer:ta_vivlia_tis_nonis)

Βρείτε το μυθιστόρημα: ”Το δέντρο με τις φωλιές”: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!