«Το ξόρκι των Αγγέλων: Η Κατάρα»-Λένα Ψύχα-εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής (Άποψη)

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων «Το ξόρκι των Αγγέλων: Η Κατάρα» της συγγραφέως Λένα Ψύχα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής.

Η ιστορία αφορά την Ρόζα μία κοπέλα που τελειώνει το Λύκειο η οποία ζει στην Αθήνα με τον πατέρα της, Κώστα που είναι ένας ευκατάστατος παιδίατρος και την γυναίκα του Σοφία αφού η μητέρα της έχει πεθάνει. Ο Κώστας την έχει μεγαλώσει ολομόναχος παρέχοντας της όλες τις ανέσεις και  πολλή αγάπη. Οι σχέσεις τους διαταράσσονται όταν αποφασίζει να παντρευτεί την Σοφία, την γυναίκα που ήταν μαζί πριν ο  Κώστας γνωρίσει την Χριστίνα, την μαμά της. Η Ρόζα αρχίζει να φέρεται απερίσκεπτα και να βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ζωή. Μετά από ένα πάρτι που έχει ως αποκορύφωμα τον παρ ολίγον πνιγμό της ο Κώστας αποφασίζει να την στείλει για την τελευταία χρόνια του Λυκείου στον παππού της μαμάς της, Ανέστη, στην Ρόδο, έναν παππού που έχει δει λίγες φορές και γι’ αυτόν εμφανώς αντιπαθεί.

Όταν φτάνει εκεί, η ανακάλυψη ενός βιβλίου που αφηγείται μία ιστορία και μία ημιτελής πεταλούδα θα την φέρουν αντιμέτωπη με μία κατάρα που καταδιώκει τις γυναίκες της οικογένειας της εδώ και αιώνες. Θα είναι η Ρόζα αυτή που θα την λύσει και θα μπορέσει επιτέλους να αγαπηθεί κάτι που οι προηγούμενες δεν μπόρεσαν και με τους εχθρούς της να την καταδιώκουν;

Με περιγραφές που δεν κουράζουν, μικρά κεφάλαια, κινηματογραφική αφήγηση που συγκινεί η συγγραφέας μας μεταφέρει στα σοκάκια της Ρόδου εκεί που άλλες εποχές ζωντανεύουν, που το παρελθόν ανακατεύεται με το παρόν, εκεί που η μαγεία υπάρχει ακόμη. Η αξιοποίηση της ελληνικής μυθολογίας και θρησκευτικής παράδοσης, ο μύθος του Πλάτωνα για τον έρωτα αλλά και ο συμβολισμός της πεταλούδας συνθέτουν ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

«Κάποιος περιμένει να δει το πρόσωπο σου και να σε αγαπήσει».

«Το ξόρκι των Αγγέλων: Η Κατάρα» , βρείτε το βιβλίο: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.