Βιβλιοπαρουσίαση: «Το Αίμα των βασιλείων»

Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη ταξίδι στο κόσμο της Λάεεναρ και πιο μακριά. Επιβιβαστείτε στην Αφρόνταιμ και αφεθείτε στον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος παρέα με νέους χαρακτήρες. Το Αίμα των Βασιλείων είναι το δεύτερο μέρος της σειράς η Λάεεν και το μεγαλείο της.

Στο συγκεκριμένο μέρος ο συγγραφέας μας συστήνει την Τελάνιεν μία δυναμική κοπέλα που ζει στην Λάρμαρεν που βρίσκεται στην ήπειρο της Αλάσεεναρ. Ο μόνος άνθρωπος που αποτελεί στήριγμα της από τα βίαια ξεσπάσματα του πατέρα της Χοντέμεντις, σύμβουλου του Άρχοντα της πόλης, είναι η μητέρα της Μελάντιλ. Εκτός από τον σκληρό και ανικανοποίητο χαρακτήρα του Χοντέμεντις έχει να αντιμετωπίσει τα αρνητικά σχόλια και την βία των συνομηλίκων της που την χλευάζουν για το γεγονός ότι είναι Μαλίνταρον (μισή Μάλιντορ μισή Ντάνταρον). Σε μία τέτοια επίθεση θα σταθεί δίπλα της ο Έλλενις προσπαθώντας να την προστατέψει αλλά μάταια…

Οι περιπέτειες της νεαρής Τελάνιεν ξεκινούν στα γενέθλιά της όταν ο Σολέμαντις, ένας Μάλλιντορ που συνεργάζεται με τον Χοντέμεντις φθάνει στο σπίτι. Η Τελάνιεν ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της έχει μαγικές δυνάμεις και φεύγει από το σπίτι τρομαγμένη αφήνοντας πίσω την μητέρα της. Από εκεί ξεκινάνε οι περιπέτειές της καθώς επιβιβάζεται για να σωθεί στην Αφρόνταιμ ένα πειρατικό πλοίο στο πλήρωμα του οποίου βρίσκεται ο Έλλενις μοναδικός της φίλος και βοηθός της στο ταξίδι αναζήτησης της μητέρας της αλλά και του μυστικού της οικογένειάς της.

Η κινηματογραφική αφήγηση υπάρχει από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα και συνεπαίρνει τον αναγνώστη. Οι έντονες σκηνές μάχης, η εξέλιξη της σχέσης των δύο ηρώων και οι περιγραφές του συναισθηματικού τους κόσμου δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Η γλώσσα απλή χωρίς βερμπαλισμούς και προσδίδει ζωντάνια. Το ύφος του είναι λυρικό.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα βρείτε τα πανέμορφα σκίτσα της Αθηνάς Παπαδοπούλου όπως και στο κεφάλαιο 16 το μαγευτικό τραγούδι του βάρδου το οποίο έχει μελοποιηθεί από τον Αριστείδη Νάστο και τον Βασίλη Νικόλα Συράκη. Σίγουρα, είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Μεγάλωσε στο Ναύπλιο, όπου πέρασε τα σχολικά του χρόνια και πλέον ζει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η ενασχόλησή του με το είδος του φανταστικού από μικρή ηλικία, όσον αφορά ταινίες, παιχνίδια και –φυσικά– βιβλία τον ώθησε στο να ξεκινήσει να συγγράφει δικές του ιστορίες με γνώμονα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Η πρώτη του συγγραφική απόπειρα είναι το βιβλίο «Το έπος της Λάεεναρ», το οποίο ξεκίνησε από τα σχολικά του χρόνια με στόχο να γίνει το πρώτο μέρος μίας σειράς βιβλίων φαντασίας. Όταν ξεκίνησε να γράφει, ήθελε να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο, κάτι δικό του, που θα ήταν όσο γίνεται αποστασιοποιημένο από τις συμβατικές έννοιες του κόσμου του φανταστικού. Ήθελε να φτιάξει έναν κόσμο με τις δικές του ιδιαιτερότητες και τη δική του ιδιοσυγκρασία, με το ανάλογο βάθος που αρμόζει σε κάτι τέτοιο. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει βιβλία αγαπημένων του συγγραφέων, παίζει επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακούει μουσική και ανεβάζει διηγήματά του στο διαδίκτυο. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το ebook «13: Συλλογή Διηγημάτων Τρόμου και Σκοτεινής Φαντασίας» από τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συμμετέχει με το διήγημα «Ο Παλιός Αετός». Επίσης, συμμετείχε με ένα ποίημά του στο ebook «Once Upon a Horror Time», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 από το blog Moonlight Tales. Ακόμα, ανήκει στη συντακτική ομάδα της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ και είναι επιμελητής-διορθωτής στο Moonlight Tales.

Βρείτε το τραγούδι εδώ:

Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://elkistis.gr/product/to-aima-ton-vasilion/

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.