Η επιστήμη βγαίνει στα bar!

Το Pint of Science μετά την επιτυχημένη του πρώτη επαφή με το ελληνικό κοινό επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει πανιά για το Ηράκλειο, τη Σέριφο, και το Βόλο. Ετοιμάσου για 3 βραδιές που ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα τις ξεχάσεις.

Τι είναι το Pint of Science;

Είναι μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College of Science Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Πότε και που;

Από τις 20 έως 22 Μαΐου 2019 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου, και Βόλου, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά το κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες, ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη την αιθανόλη, θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα μπαρ που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα, βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας και στις πιο αγαπημένες μας γειτονιές. Σε περιμένουμε στο MoMix (Κεραμεικός), το TAF (Μοναστηράκι), το Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), το Rabbithole (Λέκκα), και το Lazy Bulldog (Γκάζι).

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και καλύπτει επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο καυτές επιστημονικές θεματικές που αφορούν και προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία των ομιλιών είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, και ηλεκτρονικοί υπολογιστές), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Τις επιστημονικές ομιλίες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν με το ανατρεπτικό τους χιούμορ οι Science Reactors, και θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο με τις μοναδικές και απολαυστικές Stand up Science παρεμβολές τους.

Μείνε συντονισμένος για να ενημερωθείς πρώτος για το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κανε κλικ στην ιστοσελίδα του Pint of Science Greece : www.pintofscience.gr

Κάνε Like στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/pintofscienceGR

Κάνε follow στη σελίδα μας στο Instagram: @pintofsciencegreece

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!