3 διάσημα μαγικά κόλπα αποκαλύπτονται!

«Μα πώς το έκανε;». Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση όταν τελειώνει η παρουσίαση ενός μαγικού κόλπου! Φυσικά, κανείς δεν είναι στην πραγματικότητα «μάγος», αλλά όλα βασίζονται στην επιδεξιότητα του «μάγου», στον αποπροσανατολισμό του κοινού ή ακόμα και στην καλή σκηνοθεσία. Ας αποκαλύψουμε παρακάτω 3 διάσημα μαγικά κόλπα που όλοι έχουμε δει είτε σε ζωντανή παράσταση είτε σε κάποιο βίντεο.

Τα μαχαίρια στον τοίχο

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά κόλπα και ένα από τα αγαπημένα του κοινού. Σε αυτό το κόλπο ο «μάγος» έχει στην κατοχή του αιχμηρά μαχαίρια με τα οποία σημαδεύει και εν τέλει τα ρίχνει σε κάποιο δεμένο άτομο σε έναν τοίχο. Τα μαχαίρια καταλήγουν καρφωμένα σε απόσταση αναπνοής από το δεμένο άτομο. Να τονίσουμε ότι η απόσταση δεν είναι τόσο κοντινή, οπότε και με καλό σημάδι είναι σχεδόν απίθανο να μην καρφωθεί το δεμένο άτομο από το πέταγμα μαχαιριών ή απλώς να αστοχήσει ο «μάγος». Ένα αρκετά επικίνδυνο κόλπο – ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Ποιο είναι το κόλπο; Πρώτα απ’ όλα ο «μάγος» δεν ρίχνει στην πραγματικότητα τα μαχαίρια, αλλά πάνω στην κίνηση τα βάζει επιδέξια σε μια κρυφή τσέπη στη ζακέτα του. Συνήθως το κοινό παρακολουθεί με αγωνία αν θα πετύχει το άτομο στον τοίχο, οπότε δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις κινήσεις του «μάγου». Το άλλο βασικό είναι ότι πίσω από τον τοίχο υπάρχει ένας μηχανισμός και κρύβεται κάποιο άλλο άτομο το οποίο χειρίζεται τον μηχανισμό και καρφώνει από την πισινή μεριά του τοίχου τα μαχαίρια, τα οποία βγαίνουν προς τα έξω, στο οπτικό πεδίο δηλαδή του κοινού. Όπως καταλαβαίνετε, απαιτεί τέλειο συγχρονισμό από τον «μάγο» αλλά και το άτομο που κρύβεται πίσω από τον τοίχο.

Περπάτημα πάνω στο νερό

Ένα αρκετά διασκεδαστικό κόλπο στο οποίο ο «μάγος» αψηφά τους νόμους της φυσικής. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη πισίνα με λουόμενους και ο «μάγος» περπατάει πάνω στο νερό δίχως να βουλιάζει. Στο κόλπο συνήθως ένα από τα άτομα που βρίσκονται μέσα στην πισίνα αναλαμβάνει να κάνει μια βουτιά κάτω από το σημείο που περπατάει ο «μάγος», για να δείξουν στο κοινό ότι δεν έχει τοποθετηθεί κάποιο στήριγμα.

Αυτό το κόλπο συνήθως απαιτεί σκηνοθεσία και λουόμενους… ηθοποιούς! Γι’ αυτό και πολλές φορές το συγκεκριμένο τρικ δεν το βλέπουμε σε ζωντανές παραστάσεις. Το κόλπο λοιπόν είναι ένα μεγάλο, καλά στηριγμένο, διαφανές πλεξιγκλάς πάνω στο οποίο περπατάει ο «μάγος». Ειδικά στο νερό της πισίνας είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αντιληπτό από το μάτι του θεατή.

Ο «μάγος» λυγίζει κουτάλι

Το εν λόγω κόλπο έχει αρκετές παραλλαγές, οπότε θα παρουσιαστεί ένα πιο γενικό κόλπο για το πώς λυγίζει το κουτάλι. Συνήθως ο «μάγος» κρατάει ένα κουτάλι και με τη δύναμη του μυαλού αρχίζει και το λυγίζει. Στην πραγματικότητα είναι άλλο ένα καλοστημένο κόλπο.

Το κουτάλι αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη. Το ένα είναι ένα ήδη λυγισμένο κουτάλι και το άλλο είναι μια ήδη κομμένη λαβή κουταλιού. Αν κρατήσει με σωστό τρόπο τα δύο αυτά μέρη, στο μάτι του θεατή φαίνεται σαν ένα κουτάλι (βλ. την παρακάτω εικόνα).

Μετά το μόνο που πρέπει να κάνει ο «μάγος» είναι απλώς να κρύψει στο χέρι του την ήδη κομμένη λαβή του κουταλιού και να δείξει στο θεατή το ήδη λυγισμένο κουτάλι.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες αποκαλύψεις στο παρακάτω κανάλι στο YouTube: https://www.youtube.com/c/magicsecretsrevealed

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.