4+1 ρητά που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις διάφορες καταστάσεις στην ζωή σου

Όλοι γνωρίζουμε από την προσωπική μας ζωή, πως η ζωή κάθε ανθρώπου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Φυσικά και από την ζωή μας δεν απουσιάζουν οι χαρούμενες στιγμές αλλά κάποια στιγμή πρόκειται να συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες. Τα παρακάτω 4+1 ρητά θα σε βοηθήσουν να δεις με άλλο μάτι και να αντιμετωπίσεις ευκολότερα διάφορες καταστάσεις στην ζωή σου.

Ένα ρητό για τον χωρισμό στην φιλία

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι μου αμέτρητες φορές οι εχθροί μου», του Οδυσσέα Ελύτη.

Αν και πολλοί υποτιμούν αυτό το είδος χωρισμού, είναι εξαιρετικά επίπονο, λυπηρό ενώ μπορεί να μας γεμίζει και ανά πάσα στιγμή με ανάμεικτα συναισθήματα. Η πιο σοφή επιλογή είναι απλά να αφήσουμε τον εαυτό μας να «νιώσει» όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα, υπενθυμίζοντάς του πως δεν φταίει για τις συμπεριφορές των άλλων παρά μόνο των δικών του!

Ένα ρητό για τον ερωτικό χωρισμό

«Μην κλαις επειδή κάτι τέλειωσε, χαμογέλα γιατί συνέβη» του Gabriel García Márquez

Γνωρίζεις ήδη πως δύσκολα ένα ρητό θα απαλύνει πλήρως τον πόνο του χωρισμού σου από έναν άνθρωπο για τον οποίον κάποτε ήσουν ερωτευμένος/η. Ωστόσο, ίσως βρεις μια παρηγοριά μέσα από αυτό. 

Ένα ρητό για την αποτυχία

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που καθιστά ένα όνειρο αδύνατο να επιτευχθεί: ο φόβος της αποτυχίας», του Paulo Coelho

Μπορούμε με περισσή σιγουριά να πούμε, πως όλοι μας κάποια στιγμή θα βιώσουμε τη αποτυχία ή τον φόβο της αποτυχίας στη ζωή μας. Ωστόσο, εκείνη ακριβώς την στιγμή οφείλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας να προσπαθήσει ξανά!

Ένα ρητό για την συγχώρεση

«Η συγχώρεση είναι ένα δώρο που δίνεις στον εαυτό σου» του Tony Robbins

Προφανώς και η συγχώρεση μόνο εύκολη διαδικασία δεν είναι. Ορισμένοι άνθρωποι περνούν όλη τους την ζωή, αδυνατώντας να συγχωρέσουν. Όμως, όταν πλέον είμαστε σε θέση να συγχωρέσουμε κάποιον πρέπει να σκεφτόμαστε, πως δεν κάνουμε καλό σε αυτόν αλλά στον εαυτό μας και στην ψυχική μας υγεία.

Ένα ρητό για την έλλειψη αυτοεκτίμησης

«H αξία σου δεν μειώνεται με βάση την ανικανότητα κάποιου να την δει» του Zig Ziglar

O Αμερικανός συγγραφέας Zig Ziglar μας έχει χαρίσει ένα ρητό, το οποίο οφείλουμε να εμπεδώσουμε. Η προσωπική μας αξία είναι ανεκτίμητη και δεν χάνεται αλλά ούτε και μειώνεται από την γνώμη των άλλων σχετικά με αυτή.

Από την Πίττη Μαριάνθη

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!