Αφιέρωμα στους Timeless

Timeless (ή στα Σαλονικιά: «τι με λες») είναι μία μπάντα που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2015 στη Θεσσαλονίκη και μετά από πολλές ζυμώσεις και πολλά lives αντιπροσωπεύει πλέον μία concept τριάδα που αποσκοπεί να ταρακουνήσει την τεχνητή κοινωνική πραγματικότητα.

Ισορροπώντας συνεχώς ανάμεσα στη Rock και τη Heavy Metal, θέλει να σπάσει τα παρωχημένα μουσικά στεγανά και χρησιμοποιώντας το μόνιμο παιχνίδισμα της σκιάς και του φωτός, παρέδωσε στις 11 Σεπτέμβρη του 2020 το πρώτο τους LP Album με όνομα: The Nihilist.

Οι Timeless ως μπάντα

 Δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν Το Μουσικό ‘Όραμα και την εσωτερική αφύπνιση μέσα από τον Ήχο.

Οι Timeless είναι:

 • Βασίλης Μελαχροινός: lead guitar/ vocals
 • Γιάννης Ντισλής: Rhythm guitar / vocals
 • Δημήτρης Παρασχίδης: Drums

Πρώτες Μέρες

Η ιδέα της μπάντας γεννήθηκε μέσα στο καλοκαίρι του 2015, όταν ο Γιάννης Ντισλής και ο Δημήτρης Παρασχίδης, συναντήθηκαν συμπαντικά μέσω ενός τοπικού site εύρεσης μουσικών. Η χημεία ήταν έκδηλη και κατ’ ευθείαν ξεκίνησαν να τζαμάρουν σε τοπικά στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα τζαμαρίσματα αυτά, αντιλήφθηκαν ότι οι μουσικές οπτικές τους ταιριάζουν.

Έτσι γοργά παράχθηκαν μουσικές αδόμητες ιδέες, που σκιαγραφούσαν κάποια πρωτόλεια σχέδια κομματιών. Μέχρι το καλοκαίρι του 2016, το δίδυμο τζάμαρε με πληθώρα μουσικών από τοπικές μπάντες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τη μουσική τους σε δημόσιους χώρους με γεννήτρια και φίλους, παίζοντας σε πάρκα, δρόμους και πλατείες προάγοντας στους περαστικούς συμπολίτες ακομπλεξάριστα τις ιδέες αυτές.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, στο στούντιο όπου συνήθιζαν να τζαμάρουν, ο Βασίλης Μελαχροινός (υπεύθυνος του στούντιο), αποφάσισε να μπει στο σχήμα μετά από ένα επικό τζαμάρισμα. Η προσθήκη του Μελαχροινού ως lead κιθαρίστα, αποδείχτηκε καθοριστική για τη μετάβαση του διδύμου από το ερασιτεχνικό επίπεδο σε μία αληθινά ενεργή μπάντα, θέτοντας τις δυναμικές βάσεις για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει για αυτούς στο μέλλον. Η πληθώρα μουσικών επιρροών, από μπλουζ μέχρι death metal, από electro μέχρι funk και stoner, έχοντας πάντα το ροκ και τη metal σαν εικονοστάσι και κοινό σημείο όλων, οδήγησαν στην παραγωγή και στο πειραματισμό τραγουδιών με πληθώρα αποχρώσεων, ισορροπώντας ανάμεσα σε λυρικές μελωδίες και groovιές.

Πρώτη σύνθεση της μπάντας και η πρώτη συναυλία

Στο τέλος του 2016 ο Κωνσταντίνος Νικολός και ο Θοδωρής Τσιακίρης προστέθηκαν στο σχήμα, στη φωνή και στο μπάσο αντίστοιχα. Αυτή η πρώτη σύνθεση της μπάντας ξεκίνησε να προβάρει ασταμάτητα, δίνοντας μορφή σε αόριστες ιδέες. Στο μεταξύ, η τοποθεσία του στούντιο άλλαξε από την Μανουσογιαννάκη στη Βάκχων 1 με Λαγκαδά 7.

Έχοντας εφτά τραγούδια στη γροθιά τους, οι Timeless πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία στις 30 Ιουνίου του 2017 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας για τους Electro Vampires και άλλους hip-hop καλλιτέχνες. Αυτό το show υπήρξε σημαντικότατο για την μπάντα, δίνοντάς της και επίσημα φυσική υπόσταση καθώς αυτή η μουσική γροθιά ήταν αφιερωμένη κατά του φασισμού. Άξιο αναφοράς είναι πως για τον Ντισλή όσο και για τον Παρασχίδη αυτή η συναυλία ήταν το βάπτισμα του πυρός, καθώς δεν είχαν παίξει ποτέ πάνω σε μουσική σκηνή.

Δεύτερη σύσταση της μπάντας  και έναρξη ηχογραφήσεων

Μετά το τέλος της προαναφερόμενης συναυλίας ο Τσιακίρης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την μπάντα λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων. Τα όνειρα της μπάντας για περεταίρω συναυλίες, βάλτωσαν. Η μπάντα, συνέχισε να προβάρει σαν τετράδα ψάχνοντας για μπασίστα, παράγοντας παράλληλα νέες ιδέες που θα ολοκλήρωναν το προσχέδιο του πρώτου δίσκου.

Στο μεταξύ, οι Timeless φιλοξενήθηκαν στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή Shitty talking του Τάσου Σαμπάρ, δίνοντας για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να αφουγκρασθεί τον χαρακτήρα της μπάντας κάτω από το stage.

Επίσης, η μπάντα άλλαξε τοποθεσία προβών μετακινούμενη στο στούντιο Fireball. Μετά από πολλές προσπάθειες, η μπάντα το Νοέμβριο του 2017 βρήκε τον άνθρωπο που θα γέμιζε τα παπούτσια του μπασίστα και άκουγε στο όνομα Σωτήρης Σοφίδης, έναν έμπειρο μουσικό που έβγαλε την μπάντα από το βούρκο της συναυλιακής απραξίας, κάνοντάς τον κατευθείαν σημαντικότατο εργαλείο για αυτήν. Πέφτοντας με τα μούτρα στη δουλειά και με αλλεπάλληλες πρόβες οι Timeless με τερματισμένα τα γκάζια έκαναν δύο συναυλίες την άνοιξη του 2018.

 • Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Blue Barrel bar στις 16 Απριλίου, όπου οι Timeless άνοιξαν για τους Ossmosis και τους Within Progress.
 • Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Silver Dollar Club στις 6 Μαΐου, όπου οι Timeless άνοιξαν για τους Victim Iced.

Το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου η μπάντα ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις για το πρώτο της άλμπουμ, τελειώνοντας με τις κιθάρες, τα τύμπανα και το μπάσο.

Αποχωρήσεις, επαναπροσδιορισμός και αναγέννηση σαν concept τριάδα

Λόγω σοβαρών μουσικών και αντιληπτικών διαφορών, εκείνη την περίοδο προέκυψαν αλλεπάλληλες διαφωνίες στη μπάντα, οδηγώντας τον Σοφίδη και σε σύντομο χρονικό διάστημα τον Νικολό, στην πόρτα της εξόδου, για τον τελευταίο μία βδομάδα πριν ηχογραφήσει τα φωνητικά του προκειμένου να σφραγιστεί το κλείσιμο του πρώτου τους δίσκου.

Η μπάντα σε εκείνο το σημείο, φορτισμένη από το κάψιμο των συνεχών αποχωρήσεων, και θέλοντας να χαράξει επιτέλους μία ξεκάθαρη πορεία χωρίς μουσικούς και αντιληπτικούς συμβιβασμούς αποφάσισε να συνεχίσει σαν τριάδα, από τη μία πειραματιζόμενη με τον ήχο και τον εξοπλισμό για την κάλυψη του ακουστικού κενού λόγω της έλλειψης μπάσου, και από την άλλη με τον επιμερισμό της ευθύνης ανάληψης των φωνητικών στον Μελαχροινό και στον Ντισλή.

Σαν τριάδα το σχήμα επιτέλους φωτίστηκε από την πηγαία ωμή δύναμη και ενέργεια που πάντα ήθελε να εκπέμπει, και πλέον έγινε πραγματικότητα καθώς ο χάρτης των μουσικών ταξιδιών βρισκόταν τώρα στα ιδρυτικά της μέλη.

Οι Timeless με αυτή τη σύνθεση πάτησαν γκάζι και δείχνοντας τα δόντια τους βγήκαν στη γύρα πεινασμένοι για συναυλίες.

 • Στις 14 Απριλίου του 2019 στο Eightball Club, οι Timeless άνοιξαν για τους Ecollapse, Victim Iced και Warthorn.
 • Στις 5 Μαΐου του 2019 στο Pub Elite στην Ξάνθη, οι Timeless άνοιξαν για τους Step into the blue και τους Victim Iced.
 • Στις 6 Μαΐου του 2019 οι Timeless έκλεισαν το show  στον Papagalos Rock Bar έχοντας τους John 2 Jo να τους ανοίγουν.
 • Στις 28 Μαΐου 2019 οι Timeless έκλεισαν το show στο 25ο Πολιτιστικό Δεκαήμερο Φεστιβάλ στην Καβάλα, έχοντας τους Rabbit Hole, τους Gypsies on Paradise (G.O.P) και τους Nellcotes να τους ανοίγουν.
 • Στις 18 Ιουνίου του 2019 οι Timeless έκλεισαν το show στο Blue Barrel bar έχοντας τους Rabbit Hole και τους John 2 Jo να τους ανοίγουν.
 • Στις 30 Ιουνίου του 2019 στο Larisa Youth Festival, οι Timeless άνοιξαν για τους Sleeping Bugs, τους Liakos Ze, τους Poutses Ble, τους Bone Crack, τους 5M, τους Memphis και τους Black Stone Machine.
 • Στις 14 Δεκεμβρίου του 2019 στο Eightball club άνοιξαν τους Homo Sapioi και τους God’s Desire, ενώ προκρίθηκαν στο τελικό του διαγωνισμού Battle of the Bands, στον οποίο θα παίρνανε μέρος στους προκριματικούς, στις 12 Ιανουαρίου του 2020.
 • Το Μάρτιο ο «ιός κορώνα», σταμάτησε τους ερχόμενους μήνες τον πλανήτη και σκότωσε τα lives για τους καλλιτέχνες σ’ αυτό το σημαντικό timing για αυτούς.

Μετά από τα παραπάνω, οι Timeless αποφάσισαν να ανεβάσουν ταχύτητα και να μην σταματήσουν πουθενά, αφοσιώθηκαν στην ηχογράφηση των φωνητικών στο στούντιο του Κώστα Βρεττού και στην τελική μίξη του πρώτου τους δίσκου, με αυτούσια προσπάθεια και με το τελικό άγγιγμα στο The Nihilist, από τον Χρήστο Ασλανίδη (Μουσικό παραγωγό με έδρα το Λονδίνο) και αμέσως κυκλοφόρησαν μετά από 7 μήνες προσπάθειας και συνεχούς πάθους στην έκδοση του THE NIHILIST σε Compact Disk, που από τις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν, στην Θεσσαλονίκη.

Η μπάντα πρώτου άλμπουμ, του οποίου η κυκλοφορία φέρει την ημερομηνία επίθεσης στους δίδυμους πύργους, όχι τυχαίως. {9/11/2020}.

Παρόν

Σήμερα, οι Timeless θα κυκλοφορήσουν ιντερνετικά το άλμπουμ στο κοντινό μέλλον και στον ιστότοπο του Bancamp. Ετοιμάζονται τριών εκδοχών μπλούζες Timeless και ήδη έχουν τυπώσει custom πένες κιθάρας και το δικό τους πανό για τις μελλοντικές τους εμφανίσεις όταν αυτό ξαναγίνει εφικτό.

Μέρη των κομματιών που θα απαρτίζουν τον δεύτερο δίσκο θα αναρτηθούν στο κανάλι του YouTube σε χωριστές λίστες μουσικής, ετοιμάζουν παράλληλα το δεύτερο μουσικό τους βίντεο, για το κομμάτι τους Phoenix και δουλεύουν πάνω σε ιδέες του τρίτου video clip που ευελπιστούν να πλαισιώσει επίσημα το μεγαλύτερο σε χρόνο κομμάτι τους μέσα πρώτο τους στο δίσκο τους, με το όνομα Deadly Knife.

Ανακαλύψτε τους Timeless στα social media:

Instagram: timeless._._._

Facebook: https://www.facebook.com/Timeles

https://www.facebook.com/Universetudio/

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!