Η μνήμη του δολοφόνου (Κριτική Ταινίας)

Με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο ηθοποιό Liam Nelson, η ταινία: Η μνήμη του δολοφόνου, χωρίς αμφιβολία κατατάσσεται στις καλύτερες για το 2022-2023.

Ας ξεκινήσουμε όμως, λέγοντας περιληπτικά την υπόθεση: Ένας εκτελεστής επί πληρωμή καλείται να αναλάβει την τελευταία του αποστολή καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην αρχή της άνοιας. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται στο Μεξικό. Βασικά και ταυτόχρονα ενδιαφέροντα στοιχεία εμφανίζονται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι.

Βασική αποστολή του πρωταγωνιστή μας λοιπόν, είναι να εξοντώσει και την τελευταία μαρτυρά ενός κυκλώματος κακοποίησης ανηλίκων γυναικών. Τα πράγματα ξεκινούν να παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, όταν ο κεντρικός ήρωας αρνείται να εκτελέσει τις διαταγές που του έχουν δοθεί. Μέσα σε αυτό το παιχνίδι στρατηγικής εντάσσεται και η αστυνομία, η οποία όπως στα περισσότερα αστυνομικά θρίλερ βρίσκεται «πάντοτε ένα βήμα πίσω» από τους στόχους της. Αξιοσημείωτο είναι πως παρότι οι συνέπειες της άνοιας έχουν αρχίσει να γίνονται όλο πιο συχνές ο ήρωας με πολύ καλά μελετημένες κινήσεις κατορθώνει να βρει τον πραγματικό ένοχο και φυσικά αποφασίζει να τον κάνει να πληρώσει.

Η σειρά χαρακτηρίζεται από συνοχή και επιπλέον θα μπορούσε να πει πως κάθε στοιχείο προβάλλεται στον θεατή την κατάλληλη στιγμή. Το μόνο spoiler που μπορούμε να δώσουμε για όποιον δεν έχει δει την ταινία είναι πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους σκοτεινά μυστικά. Το μοναδικό ψεγάδι που θα μπορούσε να εντοπίσει κάνεις στην συγκεκριμένη ταινία είναι ότι σε κάποιες σκηνές όπως και στην τελευταία είναι το γνωστό σε όλους μας «κενό» στο σενάριο.

Αν ήταν εφικτό να συμπεριληφθεί το νόημα της ταινίας σε μία μονάχα φράση είναι η εξής: Ακόμη και το μεγαλύτερο κακό έχει καλό μέσα του. Θα το παρομοιάζαμε με το γνωστό σε όλους μας Γινγκ και Γιανγκ.

Σκηνοθεσία: Martin Campbell
Με τους: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Ray Stevenson, Taj Atwal, Louis Mandylor, Stella Stocker

Η μνήμη του δολοφόνου: εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: εδώ

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από 15 χρονών. Η ελευθερία να εκφράζω τις σκέψεις μου αποτυπώνοντάς τες στο χαρτί είναι σαν οξυγόνο για μένα. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πρέπει να είναι πάντα πρωταρχικός στόχος των υγιή πνευματικά ανθρώπων. Σε έναν κόσμο με «λερωμένες» ψυχές να είσαι αυτός που θα έχει την καθαρή ψυχή!