Maestro: ο πολυαναμενόμενος δεύτερος κύκλος (άποψη)

Μετά την επιτυχία της πρώτης σεζόν, και αφού «ο μαέστρος» μας, έφτασε σε επίπεδο παγκόσμιας φήμης, επέστρεψε με τη δεύτερη σεζόν -η οποία υπήρξε για εμένα, η απόλυτη απογείωση για τη σειρά- αφού μας κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο σε αναμονή. Τα επεισόδια όλης της σεζόν, έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ στο κανάλι του Mega προβάλλεται ένα επεισόδιο κάθε Πέμπτη. Εμείς, την είδαμε ολόκληρη και γράφουμε σήμερα για αυτήν.

Η σειρά Maestro, δεν έχει ολοκληρωθεί, και επειδή πολλοί από εσάς αναμένετε την προβολή των επεισοδίων στην τηλεόραση, θα προσπαθήσουμε όσο είναι εφικτό, να σταθούμε στη γενικότερη ουσία, και να μην κάνουμε spoilers. Άλλωστε, ήταν κάτι που ζήτησαν και οι συντελεστές της σειράς μέσω ενός σύντομου βίντεο, το οποίο ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του μαέστρου στο Instagram (πανέξυπνο βιντεάκι, κατά τη γνώμη μου!). Καταβρόχθισα πρώτη φορά στη ζωή μου, 6 επεισόδια σε μια νύχτα, αλλά μετά το φινάλε, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αρκετά, και ήθελα και τα υπόλοιπα 4.

Ωστόσο, περνώντας στο παρασύνθημα, η σειρά συνεχίζει να φέρει στο επίκεντρο της τα θέματα που την απασχόλησαν πρωτίστως, και στη δεύτερη σεζόν. Τα στερεότυπα, την ομοφοβία, τη γυναικεία κακοποίηση, την πατριαρχεία κλπ. Θα έλεγα πλέον, θίγονται ακόμα πιο έντονα. Κάτι που έπρεπε να συμβεί διότι, μόνο τότε εισχωρείς βαθιά και βλέπεις τη σοβαρότητα που κρύβουν. Το νήμα της ιστορίας πιάνεται από ‘κει που το αφήσαμε, όμως, φέρει φυσική εξέλιξη και ροή, κάτι το οποίο δε χτυπάει άσχημα στον τηλεθεατή, αντιθέτως φαίνεται μια καλοδουλεμένη σειρά, βασισμένη και προσεγμένη στη λεπτομέρεια. Οι ανατροπές, εννοείται δεν απουσιάζουν ούτε τώρα. Εκεί έγκειται άλλωστε και ένα απ’ τα μυστικά της επιτυχίας. Γιατί τα υπόλοιπα μυστικά, κρύβονται στους συντελεστές που έχει επιλέξει.

Τη σκυτάλη των συγκλονιστικών ερμηνειών κρατάνε και σε αυτήν τη σεζόν η Μαρία Καβογιάννη και ο Γιάννης Τσορτέκης. Όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αρκετά επεισόδια η Στεφανία Γουλιώτη, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό με την ερμηνεία της, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει να δούμε και να διαπιστώσουμε αρκετά στην προηγούμενη σεζόν. Η παρουσία της Χάρις Αλεξίου, υπήρξε και εδώ λυτρωτική και μαζί με την Καβογιάννη, μας έδωσαν το δίδυμο που χρειαζόμασταν όλοι στις ζωές μας.
Κάτι που θέλω να σημειώσω, και θα γίνει κατανοητό, ίσως και ανάγκη, όταν όλοι ολοκληρώσουν τα επεισόδια της σειράς, είναι ότι εύχομαι στον καθένα εκεί έξω, να βρει και να έχει την «επαφή κληρονομιάς» του. Βλέποντας αυτή τη σειρά, δεν είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος. Η επιρροή της είναι μαγική, και ίσως είναι το ταρακούνημα που χρειαζόμαστε.

Τα 4 υπόλοιπα επεισόδια, αναμένονται στις οθόνες μας τον ερχόμενο Οκτώβρη, με τα οποία ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος και η σειρά οριστικά.

Σπεύσατε…

Maestro (τηλεοπτική σειρά)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.