«Ο Θρύλος του 1900» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Δύο ομάδες των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, η «Πρώτη Πράξη» και η «Ορίζοντες», παιδιά πρώτης, δευτέρας, και τρίτης λυκείου, ζωντανεύουν επί σκηνής το Θρύλο του 1900. Η ιστορία που μας αφηγούνται, συναρπαστική. Ένα χαρισματικό παιδί, που γεννήθηκε το 1900 πάνω σ’ ένα ατμόπλοιο που ταξίδευε Ευρώπη-Αμερική, αρνείται να κατέβει στη στεριά, μιας και ο μοναδικός κόσμος που γνώρισε ποτέ, είναι αυτός της θάλασσας και του πλοίου. Ένας μεγάλος πιανίστας γεννιέται! Ο μεγαλύτερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στους ωκεανούς!

Συντελεστές Παράστασης

Βασισμένο στο πρωτότυπο κείμενο «1900» του Alessandro Baricco

Διασκευή Κειμένου: Λένα Πετροπούλου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος

Ζωντανή Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (Πιάνο)

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Αποστόλου, Ευαγγελία Βελισσαρίδου, Νίκη Γεωργιάδου, Κρυσταλλία Γκαλίτσιου, Κωνσταντίνα Καλαϊτζίδου, Γεωργία Κωσταράκη, Χρυσάνθη Μερμίγκη, Έλενα Μπουντάνι, Αρετή Ορδουλίδη, Αλέξανδρος Ορδουλίδης, Εβελίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Σύρπης, Θένια Τσαχουρίδου, Γεωργία Φανδινάκη, Ιωάννης ακριβοπουλος, Ελένη Αραμπατζή, Ραφαέλα Βούλγαρη, Ελεάννα Γεωργίου, Νάγια Γεωργίου, Άννα-Μαρία Λαναρή, Μαρία Πετρακοπουλου, Βίκυ Σαρηγιαννίδου, Μαρία Χρυσοστομίδου

Κυριακή 22 Μάϊου 2022Ώρα: 21:00 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Είσοδος: 3 ευρώ.

Ο θρύλος του 1900

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.