Οι εποχές που μεγαλώσαμε: Tekken 3

Το Tekken 3 θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια στην ιστορία, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της σειράς βιντεοπαιχνιδιών πάλης, Tekken, από την Namco. Αρχικά, κυκλοφόρησε ως παιχνίδι σε arcade το 1997, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε για το PlayStation 1. Το κοινό των βιντεοπαιχνιδιών το «αγκάλιασε» γρήγορα, δίνοντάς του την 4η θέση στα καλύτερα παιχνίδια του PlayStation 1.

Οι βασικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι ο Hwoarang, ο Eddy Gordo, ο Forest Law, η Nina Williams, η Ling Xiaoyu, ο Jin Kazama, ο King, ο Yoshimitsu, ο Paul Phoenix και ο Lei Wulong.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιστορία. Στο arcade mode, κάθε φορά που το τερματίζεις, ξεκλειδώνεις νέους χαρακτήρες, όπως τον Bryan Fury, το Panda, την Anna Williams, τον Gun Jack κ.λπ., ενώ ανάμεσα στις κρυφές αποστολές του παιχνιδιού είναι να ξεκλειδώσεις και χαρακτήρες όπως τον Tiger Jackson (έχει τις ίδιες κινήσεις με τον Eddy), το Gon και τον Dr. Bosconovitch. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του Tekken, το Tekken 3 περιλαμβάνει νέα modes όπως το Tekken Force και το bonus Tekken Ball.

Ο παραγωγός της σειράς, Katsuhiro Harada, δήλωσε ότι το Tekken 3 πούλησε 8,36 εκατομμύρια αντίγραφα κατά τη διάρκεια της αρχικής του έκδοσης στο PlayStation.

Το πιο ενδιαφέρον στα παλιότερα βιντεοπαιχνίδια είναι ότι δεν είχες τη βοήθεια του διαδικτύου! Διάφορα cheats και κόλπα έπρεπε να στα «διδάξει» κάποιος φίλος σου που τα είχε διαβάσει σε κάποιο σχετικό περιοδικό ή του τα είχε «αποκαλύψει» κάποιος άλλος. Η άλλη εναλλακτική ήταν να τα ανακαλύψεις κατά τύχη μόνος σου, ύστερα από ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Το ίδιο συνέβη και με το Tekken 3!

Εικόνες: Manuel Sagra, PatinaLatina, wikipedia

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.