Συνέντευξη με τον Γιώργο Κωνσταντίνου: «Είμαι πάντοτε παρών»

Πρόκειται για έναν βετεράνο ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτέχνη με πολύχρονη πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας η πρεμιέρα της Παγίδας του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στην οποία συμμετέχει. Η Παγίδα αποτελεί ένα κορυφαίο αστυνομικό έργου, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Σήμερα, στο your e-articles ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

-Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Παγίδας του Ρομπέρ Τομά. Το έργο αυτό μετράει παραπάνω από εξήντα χρόνια ζωής. Ποια στοιχεία το έκαναν διαχονικό;

Είναι μια μοναδική αστυνομική κωμωδία. Ένα έργο τόσο έντεχνα γραμμένο και τόσο αναλυτικά «περίεργο», γεννώντας από την αρχή έως το τέλος στον θεατή την απορία σχετικά με το τι συμβαίνει. Αυτό το στοιχείο αποτελεί μια καινοτομία για ένα αστυνομικό έργο μιας και αρκετές φορές, αντίστοιχα έργα του είδους αυτού προδίδονται. Εδώ δε συμβαίνει αυτό. Τέλος, έχει συνοχή χωρίς να φλυαρεί.

-Πώς νιώθετε που μετά από αρκετό διάστημα θα βρεθείτε και πάλι στη σκηνή;

Είναι κάτι που το περιμένω όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι ηθοποιοί. Προσωπικά, πέρασα πολύ δυσάρεστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν σε συνεχή δράση και ξαφνικά αναγκάστηκα να μπω σε κατάσταση αποχής. Τώρα, νιώθω ξαναγεννημένος.

-Αποτελεί μια ανάσα για τη κοινωνία το άνοιγμα μετά τη πανδημία μέσα στο καλοκαίρι;

Ναι. Έπρεπε να είχε γίνει αυτό. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο συνωστισμός μιας συναυλίας ή μιας θεατρικής παράστασης διαφέρει από τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θεωρώ πως ήταν άδικη η μεταχείριση για τα θέατρα. Πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά από εδώ και μπρος.

-Μετά από τόσα χρόνια νιώθετε πληρότητα για όσα έχετε καταφέρει;

Πιστεύω πως δεν έχω τελειώσει με την τέχνη μου.

-Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν άνθρωπο για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;

Αυτό που θα διαλέξει στη ζωή του να το αγαπάει και να το δει σοβαρά.

-Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν λέτε το όνομα Γιώργος Κωνσταντίνου;

Είμαι πάντοτε παρών.

-Κύριε Κωνσταντίνου σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας.

Και εγώ ευχαριστώ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Ηλιόπουλο

Αποτυχημένος φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτυχημένος φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερασιτέχνης ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος. Συλλέκτης βινυλίων, κόμικς και βιβλίων. Λάτρης της ινδικής κουζίνας και του κόκκινου κρασιού. Με το γράψιμο έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Όταν γράφω θέλω η σκέψη που ξεκινάει από εμένα να ολοκληρώνεται από τον αναγνώστη...