Συνέντευξη με τους «SCREAM COLLISION»

Ένα νέο συγκρότημα ήρθε, για να ταράξει τα μουσικά νερά της χώρας, οι «Scream Collision». Πέντε άντρες το αποτελούν προσθέτοντας ο καθένας δικά του στοιχεία και δίνοντας έτσι το προσωπικό τους στυλ. Με επιρροές από τη Rock, Hard Rock και Metal μουσική, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, δημιούργησαν τραγούδια για το πρώτο τους άλμπουμ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μουσικό είδος τους! Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Το group ιδρύθηκε στα τέλη του 2017. Ξεκινήσαμε να παίζουμε διασκευές από την Rock, Hard Rock αλλά και τη Metal μουσική σε διάφορες μουσικές σκηνές. Το 2019 νιώσαμε ότι ήταν η ώρα, για να δημιουργήσουμε την δική μας μουσική και κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας single με τίτλο «Rolling a Dice». Έπειτα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τα κομμάτια για τον πρώτο μας δίσκο ο οποίος κυκλοφόρησε στις 21/5/21. Οι Scream Collision είναι:

Ιωάννης Παντελαίος (Φωνητικά)

Ιωάννης Χωριανόπουλος (Ηλ. Κιθάρα)

Ευγένιος Διαμαντίδης (Μπάσο)

Γεώργιος Χριστοδούλου (Πλήκτρα)

Γεώργιος Λαμπράκος (Τύμπανα)

Σε ποιο είδος μουσικής θα λέγατε ότι ανήκετε;

Είμαστε μια μίξη AOR, Hard Rock, Progressive αλλά έχουμε και κάποια Metal στοιχεία στον ήχο μας. Κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικές επιρροές στο φάσμα της Rock, Hard Rock και Metal μουσικής. Κάποια από τα συγκροτήματα που μας αρέσουν περισσότερο είναι: Iron Maiden, Him, Pink Floyd, Dream Theater, Rush κλπ.

Από πού εμπνευστήκατε την ονομασία του γκρουπ;

Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. Ψάχναμε ονόματα, μας ήχησε καλύτερα και το κρατήσαμε.

Έχετε αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι σάς έχουν επηρεάσει μουσικά;

Υπάρχουν στη μουσική μας διαφορετικές επιρροές στο φάσμα της Rock, Hard Rock και Metal μουσικής. Κάποια από τα συγκροτήματα που μας επηρέασαν είναι: Iron Maiden, Dream Theater, Rush, Savatage, Pink Floyd.

Τι άλλο μπορεί να αποτελεί έμπνευση για σας;

Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο σαν θέμα γενικά. Στο πρώτο μας άλμπουμ μάς βγήκε να μιλήσουμε για ανθρώπινα συναισθήματα. Στο επόμενο ποιος ξέρει; Ό,τι μας εκφράζει εκείνον τον καιρό που γράφουμε.

Το πρώτο σας άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Ο δίσκος μας κυκλοφορησε στις 21/5 από την wormholedeath. Είναι το ντεμπούτο άλμπουμ μας με τίτλο «Memories». Αποτελείται από εφτά κομμάτια που διαδραματίζουν μια ιστορία. Ένας άνθρωπος ο οποίος, από την απλή καθημερινότητά του, αρχίζει και χάνει τα λογικά του με αποτέλεσμα να φτάσει στον «πάτο». Όταν όμως κάποιος είναι στον πάτο, δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά. Οπότε, με τα ψυχικά αποθέματα που του μένουν, καταφέρνει να σηκωθεί και να επιστρέψει πιο δυνατός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το Devasoundz Studio, το Θύμιο Κρίκο και το Φώτη Benardo για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που μας παρείχαν κατά την παραγωγή του δίσκου και την εταιρεία μας, wormholedeath, που μας εμπιστεύτηκε.

Ξεχωρίζετε κάποιο κομμάτι σας και γιατί;

Κάθε κομμάτι σε αυτόν τον δίσκο έχει το δικό του ύφος και την δική του θέση και ομορφιά σε αυτό το concept album. Δεν ξεχωρίζουμε κάποιο, το κάθε ένα έχει τη δική του στιγμή.

Δεδομένης της κατάστασης λόγω κορωνοϊού, ποια είναι τα επαγγελματικά σχέδιά σας;

Κατ’ αρχάς, να έχουμε όλοι υγεία. Είναι το πιο σημαντικό. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θέλουμε να παρουσιάσουμε το άλμπουμ μας όπου μπορούμε, να μας ακούσει ο κόσμος και ελπίζουμε να τους αρέσει το υλικό μας. Είναι στα σκαριά ήδη τα πρώτα κομμάτια του δεύτερου άλμπουμ μας.

Πώς έχετε βιώσει όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Οι ζωές όλων μας έχουν μπει σε μία παύση με τον τρόπο που την γνωρίζαμε μέχρι τώρα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ας δούμε τα θετικά που μπορεί να έχει όλη αυτή η κατάσταση για τον καθέναν μας και να πορευτούμε με υγεία, ηρεμία και δημιουργικότητα. Άλλωστε, η ζωή προχωράει ακόμη και έτσι.

Τι σημαίνει για σας η μουσική;

Η μουσική για εμάς είναι η καθημερινότητά μας, η αγάπη μας, ο τρόπος έκφρασής μας. Επίσης., σημαίνει συναυλίες και όμορφες στιγμές με φίλους και συναδέλφους.

Scream Collision, σας ευχαριστώ πολύ!

Κι εμείς ευχαριστούμε!

Συνέντευξη στην Ευγενία Κελαράκου

Είμαι απόφοιτη της Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά από την πολυετή εργασιακή μου απασχόληση ως καθηγήτρια κατάλαβα ακόμη περισσότερο την χρησιμότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενός κλάδου που αγάπησα πολύ, και θα αποτελεί την έμπνευση για τα άρθρα μου.