The Witcher η επιτυχημένη σειρά βιβλίων που έγινε και rpg game – στο Netflix

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου προβλήθηκε και το 2ο μέρος του 3ου κύκλου της πολύκροτης σειράς του Netflix Ο Γητευτής (The Witcher) που βασίζεται στα βιβλία του Πολωνού συγγραφέα Άντζει Σαπκόφσκι.

Σε αυτόν τον 3ο κύκλο (των 8 επεισοδίων) όπου δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιάσει το κοινό οι Geralt, Yennefer και Ciri ταξιδεύουν αυτοεξόριστοι και διωκόμενοι στα πέρατα της Ηπείρου αναζητώντας ασφαλές καταφύγειο. Ο ρόλος της Ciri έχει πλέον διαπιστωθεί απ’ όλους ότι είναι κομβικός μιας και κατάγεται από βασιλικό αίμα και ως μάγισσα ξωτικό έχει υπέρτατες δυνάμεις. Έτσι στο κατόπι της βρίσκεται το βασίλειο της Redania, της Nilfgaard και φυσικά τα ξωτικά. Για να την προστατέψουν ο Geralt και η Yennefer την οδηγούν στο κονκλάβιο των μάγων στην Αρετούζα όπου όμως παραμονεύει ακόμα ένας προδότης ο Vilgefortz ο οποίος την καταδιώκει, ο Geralt προσπαθεί να την προστατέψει και καταλήγει ετοιμοθάνατος ενώ η Ciri στην προσπάθεια της να ξεφύγει διακτινίζεται στην έρημο. Ο Jaskier βρίσκει τον Geralt αφού έχει αναρρώσει και ξεκινάνε να αναζητήσουν την Ciri με την Yennefer να βρίσκεται ήδη στο κατόπι της.

Όσοι έχουν δει τους προηγούμενους κύκλους να ξέρουν ότι η σειρά δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει, παρόλο που ξεκινάει κάπως χλιαρά, στα τελευταία 3 επεισόδια κορυφώνεται και πάλι αφήνει πολλές υποσχέσεις για τον 4ο κύκλο. Σίγουρα δεν συγκρίνεται ο 3ος κύκλος με τον 2ο και τον 1ο, σε αυτόν τον κύκλο θα δούμε μία νέα ανασύνθεση του κόσμου με όλο το βάρος να μετατοπίζεται πλέον στην Ciri από τον Geralt, Με μία μεγάλη έκρηξη να προμηνύεται στους επόμενους κύκλους καθώς η Ciri έχει ανακαλύψει την δύναμη της μαγείας της φωτιάς κάτι που η Yennefer της απέτρεψε να πράξει όσο την εκπαίδευε.

Oι θαυμαστές

Oι θαυμαστές της σειράς δυστυχώς θα περιμένουμε αρκετά (περίπου μέχρι τις αρχές του 24 σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν) τον 4ο κύκλο ,οπού αλλάζει και ο πρωταγωνιστής και πλέον δε θα ερμηνεύει τον ρόλο του ’’Geralt of Rivia’’ ο Χένρι Κάβιλ αλλά ο Λίαμ Χεμσγουορθ. Και ως τον 8ο που θα ολοκληρωθεί η σειρά που βασίζεται στα βιβλία, θα κυλίσει ακόμα αρκετό νερό στο αυλάκι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Πρωταγωνιστούν:

Henry Cavill-> Geralt of Rivia

Freya Allan-> Ciri

Anya Chalotra->Yennefer

Mimi Ndiweni->Fringilla

MyAnna Buring->Tissaia

Joey Batey->Jaskier

Wilson Mbomio ->Dara

Anna Shaffer->Triss

Royce Pierreson->Istredd

Mahesh Jadu->Vilgefortz

Mecia Simson->Francesca

Lars Mikkelsen->Stregobor

Tom Canton->Filavandrel

IMDb RATING 8.1/10

Το cast του “The Witcher” συζητά για τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της τρίτης σεζόν και το μέλλον της σειράς (το άρθρο περιέχει spoilers)

Παρηγοριά τα βιβλία και το rpg game

Παρηγοριά μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά μπορεί κανείς να βρει αγοράζοντας τα βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά δυστυχώς κυκλοφορούν προς το παρόν μόνο 5 από τα συνολικά 8 που έχει γράψει ο συγγραφέας ή στα Αγγλικά όπου ευτυχώς κυκλοφορούν και τα οκτώ βιβλία της σειράς.

Στην Ευρώπη τα βιβλία της σειράς είναι bestseller σε πάνω από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένων των: Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα Αγγλικά.

Στα Ελληνικά θα βρείτε μόνο 5 από τα 8 βιβλία από τις εκδόσεις Selini: εδώ

Στα Αγγλικά το πακέτο των 8 βιβλίων το βρίσκετε από την ORION PUBLISHING GROUP: εδώ και την Orbit: εδώ

*Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία για να σας πω γι’ αυτά.

Τέλος να σημειωθεί για την σειρά πως το rpg game του The Witcher να σημειωθεί πως ξεπέρασε τα 40 εκατ. σε πωλήσεις! Επειδή υπάρχουν ένα σορό εκδόσεις του game δεν δίνω κάποιο link.

Εν ολίγοις πρόκειται για ένα πολύ δυνατό brand κερδοφόρο το οποίο βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, ας απολαύσουμε την διαδρομή ως το τέλος…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.