Το Marvel’s Blade είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν περιμέναμε!

Μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό προκάλεσε στα The Game Awards 2023 η ανακοίνωση του Marvel’s Blade, από τη Arkane Lyon και τη Bethesda. Η Arkane Lyon, παρουσίασε ένα πρώτο teaser trailer για το παιχνίδι, που αισθητικά και εικαστικά θυμίζει “Into the Spider-Verse”.

Περιληπτικά, το παιχνίδι επικεντρώνεται στην σκοτεινή και πολυσύχναστη ζωή του κυνηγού βαμπίρ Blade. Όπως ανέφερε συνοπτικά και η Bethesda «Το Marvels Blade είναι ένα ώριμο, singleplayer, thirdperson παιχνίδι, που διαδραματίζεται στην καρδιά του Παρισιού».

Θα «μεταφέρει» τους παίκτες στο Παρίσι, σε κατάσταση καραντίνας εξαιτίας μιας υπερφυσικής έκτακτης ανάγκης. Έχουν εμφανιστεί βρικόλακες, τρομοκρατώντας και αναγκάζοντας τους Παριζιάνους να καταφύγουν μέσα στα σπίτια τους τη νύχτα, για να περιμένουν την ανατολή του ηλίου.

Παρά τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία, αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις και απορίες στους fans της Marvel, ήταν ότι στο τέλος του trailer, δεν παρουσιάστηκαν οι πλατφόρμες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το παιχνίδι. Έτσι, ξεκίνησαν και οι υποψίες καθώς η Arkane Lyon αποτελεί κομμάτι της Bethesda και εντούτοις της Microsoft. Από αυτό ένα είναι το κρατούμενο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιχνίδι να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις κονσόλες του Xbox, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για αυτό.

Ένα είναι όμως σίγουρο, το καινούργιο παιχνίδι θα είναι πολύ καλύτερο από το ημεδαπές Redfall της Bethesda. Το Redfall είχε δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την εταιρία και δέχτηκε πολλές κακές κριτικές από τους παίχτες. Αντιθέτως, το Marvel’s Blade είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια αυτή τη στιγμή.

Ανάλογα με το εάν το Marvel’s Blade στοχεύει να κυκλοφορήσει το 2025, η χρονιά θα μπορούσε να καταλήξει τεράστια για τους θαυμαστές του Blade, δεδομένου ότι τώρα υπάρχει ένα παιχνίδι και μια ταινία με πρωταγωνιστή τον ήρωα. Ωστόσο, θα ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Marvel να μην συντονίσει την κυκλοφορία του επερχόμενου παιχνιδιού της Arkane με την κυκλοφορία της ταινίας Blade.

Από την Χρυσούλα Αγγελή

Πηγές:

https://bethesda.net/en/article/4YzbGq9Tz5TRQIiHP03mrm/marvels-blade-announced

https://videogames.si.com/news/marvels-blade-reveal

https://ew.com/marvels-blade-jordan-peele-matthew-mcconaughey-new-video-games-8413275

https://comicbook.com/gaming/news/marvels-midnight-suns-blade-gameplay-trailer/

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!