Το Pint of Science Επιστρέφει!

Αν ανυπομονούσατε να βρεθούμε ξανά στα bars… Αν σας λείψαμε… Αν δεν έχετε ιδέα ποιοι είμαστε… Τότε συνεχίστε την ανάγνωση!

Το Pint of Science, το φεστιβάλ που βγάζει την επιστήμη στα bars ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

Μετά από δύο χρόνια φυσικής… απουσίας και αφού μάθαμε πώς να διοργανώνουμε το Pint of Science από το σαλόνι του σπιτιού μας, τώρα θα κεράσουμε pints επιστήμης στον φυσικό μας χώρο!

Το Pint of Science έρχεται ξανά στα bars να φέρει την επιστήμη κοντά στο ευρύ κοινό. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, 9 με 11 Μαΐου! Σημειώστε τις ημερομηνίες, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Λεπτομέρειες προσεχώς!

Το Pint of Science μετά από δύο χρόνια διαδικτυακής παρουσίας επανέρχεται στο φυσικό του χώρο για 3 βραδιές που ακόμα και αν πιείς πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις.

Τι είναι το Pint of Science;

Το Pint of Science είναι ένα παγκόσμιο εθελοντικό φεστιβάλ που έχει ως στόχο να φέρει τους επιστήμονες κοντά στο ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College στο Λονδίνο και από τότε έχει εξαπλωθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.  

Πότε και που;

Από 9 έως 11 Μαΐου 2022 ομιλητές από διάφορα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες και θα συζητήσουν με το κοινό σε κεντρικά bar της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου ταυτόχρονα με πόλεις σε άλλες 26 χώρες. 

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και καλύπτει μια σειρά από επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (μηχανική, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες). 

Χρήσιμα Link του Pint of Science

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!