Βιβλίο: Κόνγκο – ο Σαμουράι στα Σπίτια με τις Στέγες (Εκδόσεις Πηγή)

Υπόθεση: Στα δεκαεπτά του, ο Κόνγκο ανακαλύπτει ότι έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν έχει κοιμηθεί ποτέ του! Αυτή του η ιδιαιτερότητα τον οδηγεί σε μια περιπέτεια ανάμεσα στην τράπουλα μιας μάντισσας, στο εργαστήριο ενός τρελού επιστήμονα, στη βιβλιοθήκη για μελέτη και στην ταράτσα του σπιτιού για υπαρξιακές σκέψεις. Ο κόσμος της πραγματικότητας µπλέκεται µε τον κόσμο των ονείρων και από μέσα θα ξεπηδήσουν Ινδιάνοι ιθαγενείς, σαμουράι πολεμιστές και άγρια ζώα της ζούγκλας.

Ο ειδικευόμενος νευρολόγος Πέτρος Δημητρίου μας συστήνεται δυναμικά με ένα ξέφρενο σουρεαλιστικό μυθιστόρημα φαντασίας για το νοητικό ταξίδι που κάνουμε όλοι µας σε αναζήτηση της αλήθειας, της ταυτότητας και του νοήματος της ζωής, καθώς και την αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων µας και εν τέλει του εαυτού µας. Ένα μυθιστόρημα το οποίο θα σας συναρπάσει και θα σας θέσει καίριους προβληματισμούς.

Ένα ιδιαίτερα ευφυές σουρεαλιστικό μυθιστόρημα από τον Πέτρο Δημητρίου υποψήφιο για το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Κύπριου συγγραφέα.

Η γλώσσα του μυθιστορήματος απλή, λιτή και κατανοητή περνώντας καίρια τα μηνύματα στον αναγνώστη χωρίς πομπώδεις εκφράσεις και ανούσιους βερμπαλισμούς. Το έργο χαρακτηρίζεται από μία γρήγορη κινηματογραφική ροή, ιδιαίτερη αμεσότητα και πολλές γλαφυρές περιγραφές. Ο τρόπος που ξεδιπλώνονται και σκιαγραφούνται τόσο οι περιβάλλοντες χώροι όσο και οι χαρακτήρες καθιστούν το έργο προσιτό και ελκυστικό στον μέσο αναγνώστη. Το βιβλίο αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία και για νέους αναγνώστες να διαβάσουν το 1ο τους βιβλίο και να αγαπήσουν τη λογοτεχνία.

Το πάντρεμα ρεαλισμού και σουρεαλισμό είναι εκπληκτικό, μέσα από ένα ταξίδι στο όνειρο θα ειπωθούν αλήθειες ζωής που αφορούν τον καθένα. Η προσέγγιση της αλήθειας είναι τόσο εύστοχη που θα εκπλήξει και εντυπωσιάσει το αναγνωστικό κοινό. Μέσα από ένα ψέμα ξεδιπλώνονται οι πιο απίστευτες αλήθειες ζωής.

Παντοτινά ψέματα κυριεύουν τη ζωή μας και παντοτινές αλήθειες αγνοούνται, όλα αυτά και πολλά ακόμα αποκαλύπτονται μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου το οποίο αποτελεί το δίχως άλλο μία σύγχρονη βίβλο ή ένα μανιφέστο καταργώντας εν πολλοίς τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε και προσεγγίζουμε.

Χωρίς ύπνο και όνειρα πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας; Μήπως θα έπρεπε να αγωνιστούμε ώστε να γίνει η ζωή μας ένα ατελείωτο διαρκές εις το διηνεκές όνειρο; Ζούμε μόνο μία φορά, οπότε ας φροντίσουμε να αξίζει τον κόπο μιας και η ζωή μας διαρκεί όσο μία αστραπή και είναι φθαρτή, πλασματική και εφήμερη. Οφείλουμε λοιπόν να την προφυλάξουμε όσο καλύτερα γίνεται και απέναντι στους εαυτούς μας να πλάσουμε μία πραγματικότητα όμορφη για να ζούμε μέσα σε αυτή. Μία μπάμπουσκα ονείρου μέσα στη μπάμπουσκα της πεζής πραγματικότητας.

Ένα ατόφιο λογοτεχνικό διαμάντι ανεκτίμητης αξίας που το δίχως άλλο αξίζει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού.

Καλή τύχη στο Κόνγκο τον Σαμουράι στα Σπίτια με τις Στέγες. Με μία τέτοια πρώτη εμφάνιση από τον συγγραφέα Πέτρο Δημητρίου σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά στο μέλλον, αρκετές ακόμα ευχάριστες εκπλήξεις.

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.