Xριστόφορος Παπακαλιάτης-Ο Maestro στο Netflix

Πρόκειται για μία ακόμα αυτοαναφορική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη προβάλλεται αρχικά από το Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από το νέο έτος (Φεβρουάριο – Μάρτιο) αναμένεται η σειρά να κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες όπου εκπέμπει η πλατφόρμα (με εξαίρεση την Κίνα λόγω της έντονης λογοκρισίας στα LGBTQ+ θέματα) χαρίζοντας στους πρωταγωνιστές της και τον ίδιο τον δημιουργό τεράστια απήχηση.

Η σειρά θα προβληθεί μεταφρασμένη σε διάφορες γλώσσες όπως τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα τουρκικά, τα βραζιλιάνικα και τα πορτογαλικά και δίνεται επίσης η δυνατότητα των υπότιτλων ανάλογα με τη γλώσσα που θα επιλεγεί. Με τα τελευταία νέα να αναφέρουν πως θα προβληθεί ντουμπλαρισμένη στα ισπανικά, τουρκικά και άλλες γλώσσες.

Η υπόθεση της σειράς: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρουσιάζεται ως δάσκαλος Μουσικής στους Παξούς και καλείται από τον δήμαρχο του νησιού να αναλάβει την τοπική χορωδία ώστε το νησί να ξαναβρεί τους πολιτιστικούς του ρυθμούς που έχουν αλλάξει λόγω πανδημίας ενώ αποτελούσαν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Ο πρωταγωνιστής εκεί γνωρίζει την κόρη του δημάρχου (Κλέλια Ανδριολάτου) με την οποία δημιουργείται ένα ερωτικό ειδύλλιο, κατακριτέο από την τοπική κοινωνία λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας τους.

Φυσικά δεν είναι η μόνη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας αυτή, καθώς πολλές άλλες είναι εξίσου εμποτισμένες με την υποκριτική αντιμετώπισή τους. Ο Παπακαλιάτης αποκαλύπτει αρκετές από αυτές ξεδιπλώνοντάς τις έντεχνα, ως μαέστρος, όλες μία προς μία…

Ενδεικτικά κάποιες εξ’ αυτών:

Αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας: Αμέτρητες περιπτώσεις κρατιούνται κρυφές και αντιμετωπίζονται ως κάτι επαίσχυντο που ξεφεύγει από την εικόνα που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας ως ιδανική για την κοινωνία μας (υπάρχει ένα κρυφό ομοφυλόφιλο ζευγάρι δύο νεαρών στη σειρά).

Η ενδοοικογενειακή βία είναι επίσης υπόθεση που δεν αφορά τη γειτονιά και πρέπει να γίνει η διαχείρισή της εντός της οικογένειας.

Από το πρώτο επεισόδιο θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αλήθειες που όλοι ζούμε καθημερινά και μένουν κρυμμένες κάτω από το χαλί. Αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της σειράς που μαζί με την άψογη σκηνοθεσία, τα όμορφα πλάνα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη από Παξούς, Κέρκυρα και Αθήνα καθώς και το ευρηματικό σενάριο από τον ίδιο, καθιστούν το εγχείρημα ιδιαίτερα ελκυστικό (προς ώρας σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι όταν ξεκινήσει η προβολή στις άλλες χώρες).

Οι λαμπεροί συντελεστές της σειράς:

  • Σενάριο: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
  • Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Άκης Πολύζος
  • Πρωταγωνιστές: Μαρία Καβογιάννη, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κλέλια Ανδριολάτου, Χάρις Αλεξίου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης

Παραγωγή:

  • Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
  • Παραγωγή: Κώστας Σούσουλας
  • Τοποθεσία γυρισμάτων: Παξοί, Κέρκυρα, Αθήνα
  • Φωτογραφία: Αντώνης Ζκέρης
  • Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
  • Διάρκεια: 55-60 λεπτά ανά επεισόδιο

Πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Maestro

Διαβάστε και άλλα θέματα που αναμένεται να σας τραβήξουν: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.