Υποσχόμενες κιν/φικές ταινίες που απογοήτευσαν στις εισπράξεις (μέρος Α’)

Πολλές ταινίες καλλιεργούν μεγάλες βλέψεις και ελπίδες στους παραγωγούς για εισπράξεις και τελικά όταν έρθει η ώρα του ταμείου απογοητεύουν. Αυτό δε σημαίνει πως πρόκειται για κακές ταινίες. Απλώς δεν μπόρεσαν πάντα να βρουν την αποδοχή από το κοινό, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που ήλπιζαν οι εταιρείες παραγωγής που επένδυσαν σε αυτές.

Ας δούμε μερικές από αυτές που έμειναν στην ιστορία…

John Carter: Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2012, με κεντρικό ήρωα τον Τζον Κάρτερ, βασικό πρωταγωνιστή της 11τομης σειράς βιβλίων Barsoom του Αμερικανού συγγραφέα Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ.

Κόστος: 350 εκατομμύρια δολάρια

Εισπράξεις: 284 εκ. δολάρια

Ben-Hur:μια επική ιστορική δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία Timur Bekmambetov και σενάριο Keith Clarke και John Ridley.

Κόστος: 100 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 94.1 εκ. δολάρια

Beloved: αμερικανική δραματική ταινία τρόμου του 1998 σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμ και με πρωταγωνιστές τους Oprah Winfrey, Danny Glover και Thandiwe Newton.

Κόστος: 80 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 23 εκ. δολάρια

Battleship: είναι μια αμερικανική στρατιωτική ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2012 βασισμένη στο ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Κόστος: 220 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 303 εκ. δολάρια

Battlefield Earth: αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2000 που βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1982 του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το σκηνοθέτησε ο Roger Christian και πρωταγωνιστούν οι John Travolta, Barry Pepper και Forest Whitaker.

Κόστος: 103 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 29.7 εκ. δολάρια

Ballistic: Ecks vs. Sever είναι μια ταινία δράσης θρίλερ του 2002 σε σκηνοθεσία Wych Kaosayananda. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Antonio Banderas και Lucy Liu ως αντιτιθέμενοι μυστικοί πράκτορες που συνεργάζονται για να πολεμήσουν έναν κοινό εχθρό.

Κόστος: 70 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 19.9 εκ. δολάρια

The Astronaut’s Wife: Η σύζυγος του αστροναύτη είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του 1999 σε σκηνοθεσία και σενάριο Ραντ Ράβιτς. Πρωταγωνιστούν οι Johnny Depp και Charlize Theron. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου 1999. Έλαβε αρνητικές κριτικές από τους κριτικούς και ήταν μια βόμβα στο box office.

Κόστος: 75 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 19.6 εκ. δολάρια

Around the World in 80 Days: Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες είναι μια αμερικανική ταινία δράσης περιπέτειας κωμωδίας του 2004 βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν του 1873 και το ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1956. Πρωταγωνιστούν οι Jackie Chan, Steve Coogan και Cécile de France.

Κόστος: 110 εκ. δολάρια

Εισπράξεις: 72.2 εκ. δολάρια

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για ταινίες και όχι μόνο: εδώ

Πηγή: https://www.filmy.gr/list-of-biggest-box-office-bombs/

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.