Επίσημο: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια αρχές Φεβρουαρίου

Η υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στην απόφαση της επιτροπής σχετικά με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 ανακοινώνεται η επαναλειτουργία δια ζώσης των γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας. Θα εφαρμοστούν μέτρα όπως μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών στα αθλήματα και σε άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, καθαρισμοί, τακτικοί αερισμοί των χώρων κ.λπ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών, υπενθυμίζεται ότι μπορούν να κάνουν προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Για τις «κόκκινες» περιοχές (που βρίσκονται σε καθεστώς επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων) ωστόσο τα λύκεια θα λειτουργούν προς το παρόν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση. Τα λύκεια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όμως θα λειτουργούν κανονικά και στις κόκκινες περιοχές.

Σε εξ αποστάσεως λειτουργία παραμένουν πανεπιστήμια, ΙΕΚ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης.

Πηγή: Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας (22/01/21)

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!