Έβρος: τι πραγματικά συνέβη σύμφωνα με τον Υπουργό Ν. Δένδια

Ο υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τι συνέβη στον Έβρο σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί κατάληψης ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες -μετρήσεις στην πραγματικότητα- για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράχτη στον Έβρο. Η Τουρκία μας επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες κατασκευής αυτού του φράχτη, αυτού του έργου. Επ’ αυτού η Ελλάδα, ως όφειλε, απάντησε αρνητικά. Είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και κατά συνέπεια δεν έχουμε κανένα λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε. Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη. Κατόπιν αυτού, του Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά το έδαφος. 

Η αγγλική εφημερίδα «SUN» υιοθέτησε ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό τον απολύτως ψευδή ισχυρισμό τον υιοθέτησε κατ’ αρχήν ελληνικό ακροδεξιό κόμμα, τον οποίο τον επανέλαβε και μετετράπη σε στοιχείο διαλόγου στην ελληνική δημόσια ζωή μέσω διαφόρων προσώπων στα διάφορα τηλεοπτικά Μέσα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήδη από χτες 23/04/20 ανακοίνωσε ότι «ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους».

24/05/20 – Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Εθνικής Άμυνας

Εικόνα: Υπ. Εξωτερικών από Flickr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!