Τι επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 25/05

Από τη Δευτέρα 25/05/20 «απελευθερώνονται» μερικά ακόμα κομμάτια του σχεδίου για την σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Ένα από τα πιο βασικά είναι ο τομέας της εστίασης και συγκεκριμένα επανεκκινούν οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και οι δραστηριότητες παροχής ποτών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ζητήσει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης έως τις 15 Ιουνίου (για τους κανόνες στην εστίαση βλ. τα παρακάτω άρθρα). Επίσης θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, με τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες. Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινά το Yachting και οι υπηρεσίες πίστας καρτ.

Οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Επιπλέον κρίθηκε αναγκαία η επαναλειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Δ.Η.Φ.), καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, για λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης του ιού covid-19 σε ευπαθείς ομάδες.

Τις πύλες τους θα ανοίξουν τα ΑΕΙ, προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.

Δείτε τους κανόνες και τις αποστάσεις στην εστίαση:

24/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!