Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα – βρέθηκαν 20 κρούσματα

Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας για 14 ημέρες μετά τη γνωστοποίηση 20 θετικών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για απόφαση που ενέκρινε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του COVID 19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Από τα 63 άτομα που έγινε ιχνηλάτηση, οι 20 βρέθηκαν θετικοί, ωστόσο κανένα από αυτά τα άτομα δεν έδειξαν κάποια σημάδια της νόσου.

Έτσι, για το διάστημα των 14 ημερών θα απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τη δομή, ενώ ήδη η αστυνομία από το πρωί έχει αποκλείσει τη δομή και φροντίζει με κλιμάκιο του Υπουργείου που βρίσκεται ήδη εκεί να διανεμηθούν τρόφιμα, να ενισχυθεί η ασφάλεια και να ενισχυθεί η περίμετρος. Τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κρούσματα, θα παρακολουθούνται ιατρικά εντός δομής.

Πηγή: Υπ. μετανάστευσης – 02/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!