Σ. Τσιόδρας: 2.620 κρούσματα συνολικά – καταφέραμε σχεδόν το ακατόρθωτο!

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί 240.493 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, ενώ έχουν γιατρευτεί τουλάχιστον 1.093.000, μας ενημέρωσε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σ. Τσιόδρας.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.620. Το 55,4% αφορά άντρες. Τα 593 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 37 με διάμεση ηλικία διασωλήνωσης να είναι τα 67 έτη. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 77. Έχουν ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τους θανάτους έχουμε 3 ακόμη καταγεγραμμένους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 143 στην Ελλάδα, με τα 74 έτη η διάμεση ηλικία θανάτων. Πρόκειται για 37 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στα θετικά νέα επιτρέπεται πλέον από τις Αρχές των Η.Π.Α. η χρήση σε επείγουσα βάση του αντιικού φαρμάκου ρεμντεσιβίρη, που θα δίνεται ενδοφλέβια. Το φάρμακο φαίνεται να βοηθά ασθενείς να αναρρώνουν ταχύτερα (περίπου 30%).

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις ακόμα. Με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αν κριθεί αναγκαίο, θα παρέμβουμε ανέφερε ο καθηγητής. Μετά τη δέκατη μέρα μειώνεται τραγικά η πιθανότητα να μεταδώσει κανείς τον ιό.

Η νόσος είναι εξαιρετικά ήπια στα μικρά παιδιά, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Σε ερώτηση γιατί η Γερμανία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων, αν συγκρίνει κανείς τις 2 χώρες από πλευρά θανάτων, η Γερμανία έχει 8 φορές παραπάνω θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού. Η χώρα μας κατάφερε σχεδόν το ακατόρθωτο, με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο θα έχουμε περισσότερη ακρίβεια και παρακολούθηση.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 02/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!