Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η μετακίνηση σε δάση – πρόστιμα στους παραβάτες

Σύμφωνα με τη νέα έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών, η κυβέρνηση προχωράει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει από την Παρασκευή το πρωί μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα 112 προς όλους σε όλη την επικράτεια:

«Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε οποιαδήποτε πυρκαγιά

Πηγή: ΓΓΠΠ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!