Χαρδαλιάς: που ισχύουν τα σκληρά μέτρα – ποιες περιοχές πρέπει να προσέχουν

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές παρατείνονται τα «σκληρά» μέτρα, σε ποιες θα πραγματοποιηθεί άρση, καθώς και σε ποιες περιοχές δεν υπάρχει ικανοποιητική μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Αποφασίστηκε παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας όσον αφορά τη Δυτική Αττική, μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 στις 6.00 το πρωί. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές παραμένει υψηλός, δείχνοντας οριακή όμως υποχώρηση. Σήμερα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι στα 95 για τον Ασπρόπυργο και στα 53 για την Ελευσίνα. Ο δείκτης Rt στην ευρύτερη περιοχή παραμένει κοντά στο 1.

Στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων μέτρων, καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι 14 σήμερα.

Παράσταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων ανακοινώθηκε και για τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 στις 6.00 το πρωί. Ο δήμος Κοζάνης έχει αυτή τη στιγμή 96 ενεργά κρούσματα. Πολλά κρούσματα σε αυτές τις περιοχές είναι νέα, κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

Άρση των πρόσθετων μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Σχετικά με την Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων Βοιωτίας η κατάσταση βελτιώνεται και αύριο θα ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με την παράταση ή μη των πρόσθετων μέτρων.

Έντονο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της Φλώρινας και για αυτό αποφασίζεται ότι από αύριο 30 Δεκεμβρίου στις 6.00 το πρωί και για 10 ημέρες θα ισχύσουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όπως απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του χωριού, απαγόρευση μετακίνησης από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης, αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, θρησκευτικών τελετών.

Επίσης, σε κάποιες περιοχές δεν φαίνεται να ακολουθούν τον μέσο όρο μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αντίθετα το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Π.Ε. Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, στην περιοχή του Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου. Γι‘ αυτό οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και ειδικά την περίοδο των γιορτών.  

29/12/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!