Ήξερες το «τρομακτικό» επεισόδιο του Μίκυ Μάους;

Πρόκειται για ένα «χαμένο» εννιάλεπτο επεισόδιο του γνωστού ήρωα κινουμένων σχεδίων, Μίκυ Μάους, που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.

Η πρώτη εκδοχή του συγκεκριμένου επεισοδίου – βίντεο ανέβηκε στο YouTube το 2009 με τίτλο Suicidemouse. Έκτοτε έχουν ανέβει αρκετές παρόμοιες εκδοχές με μικρές παραλλαγές. Το συγκεκριμένο επεισόδιο φαίνεται να δημιουργήθηκε αρκετά παλιά, το 1931.

Στην ουσία είναι ένα ασπρόμαυρο απόσπασμα του Μίκυ -σαν μια λούπα- ο οποίος περπατάει κάπως κακόκεφος και καταθλιπτικός δίπλα από διάφορα κτίρια. Ωστόσο, αρχίζουν και συμβαίνουν διάφορα «τρομακτικά» γεγονότα.

Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η μουσική του πιάνου προκαλεί «ανατριχίλα». Στη συνέχεια, μαυρίζει η οθόνη κι όταν ξεκινάει ξανά ο Μίκυ συνεχίζει να προχωράει, αλλά η μουσική έχει αντικατασταθεί από διάφορες φωνές που μοιάζουν με κραυγές ή κλάμα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα τα μάτια του Μίκυ εξαφανίζονται και το πρόσωπό του είναι «κενό». Πριν το τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένα κείμενο στα ρωσικά, που μεταφράζεται ως «τα αξιοθέατα της κόλασης φέρνουν τους θεατές πίσω». Επιπλέον, κάνει την εμφάνισή της μια φιγούρα, σαν σκιά με ρόμπα, που κλείνει την πόρτα στα τελευταία 7 δευτερόλεπτα.

Οι φήμες για αυτό το βίντεο ποικίλλουν, με κάποιες να αναφέρουν ότι κάποιος υπάλληλος αυτοκτόνησε και για αυτό ονομάστηκε suicide mouse. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι το συγκεκριμένο βίντεο βασίζεται σε αντίστοιχο κόμικ στο οποίο ο Μίκυ προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο βίντεο το οποίο, αν δεν σας τρόμαξε ήδη, μπορείτε να βρείτε -με δική σας ευθύνη- τα αποσπάσματα στο YouTube! Παρακάτω ακολουθούν μερικές εικόνες από αποσπάσματα:

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.