Διαβάσαμε το «Χωρίς Ελπίδα» της Colleen Hoover

Η συγγραφέας που έχει λάβει -δικαιωματικά- την πρώτη θέση στην καρδιά μας, μάς έχει μαγέψει και μάς έχει ταξιδέψει στους δικούς της κόσμους, χάρισε στη βιβλιοθήκη μας ένα ακόμα διαμαντάκι, γνωστό σε όλους μας ως «Χωρίς Ελπίδα». Ποια είναι η γνώμη μας για αυτό; Μα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αναγνωστικές μας ανησυχίες! (ακολουθεί σπόιλερ)

Διαβάζοντας το βιβλίο της και πάλι έπεσα στην οικεία γραφή της και το υπέροχο ταλέντο της. Κατευθείαν συνδέθηκα με τον νεαρό μου εαυτό, με εκείνη τη μικρή Σιμέλα της εφηβείας μου. Η γραφή της Hoover είναι γνωστή για το πόσο πολύ θυμίζει τους εφηβικούς έντονες έρωτες, που περισσότερο μοιάζουν με παλίρροια, παρά με έναν ανθισμένο ανοιξιάτικο λουλούδι. Η νεαρή συγγραφέας γοητεύει με την παραστατικότητα, την ενδιαφέρουσα πλοκή της και την κοριτσίστικη χροιά της γραφής της.

Το συγκεκριμένο βιβλίο της μιλά για τον έρωτα δυο νέων παιδιών, της Σκάι ή αλλιώς Χόουπ και του Ντιν. Οι δυο νέοι γνωρίζονταν από εμβρυικό κιόλας στάδιο. Τα παιδιά ζούσαν σε διπλανά σπίτια. Ο Ντιν λάτρευε την μικρή του αδελφή και έχει δεθεί φιλικά με το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ωστόσο, πόσω μάλλον η παιδική σκέψη, δεν θα μπορούσε να χωρέσει ούτε στα πιο τρελά σενάρια της τα όσα γίνονταν στο σπίτι της μικρής Χόουπ…

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η αλήθεια, που αποκαλύπτεται. Η Χόουπ είναι ένα κορίτσι, που σχεδόν καθημερινά βιάζεται από τον πατέρα της. Ο αναγνώστης χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια του, όμως συνεχίζει με την ίδια πυγμή, που συνεχίζει η Χόουπ την προσπάθειά της να ζήσει μετά από αυτό το τραγικό γεγονός.

Μετά από χρόνια η μικρή Χόουπ αρπάζεται από μια μυστήρια γυναίκα, η οποία την «κλέβει» με το αμάξι της και της αλλάζει άρδην τη ζωή. Τώρα πια το νέο της όνομα είναι «Σκάι». Η Σκάι ερωτεύεται παράφορα τον Ντιν Χόλντερ, ο οποίος την διεκδικεί με κάθε τρόπο, μόλις καταλαβαίνει πως η μικρή του παιδική φίλη, η Χόουπ, έχει πλέον γίνει μια έφηβη δεκαεπτάχρονη κοπέλα με το νέο της όνομα να είναι Σκάι. Οι δυο νέοι ζουν έναν συμπαγή ερωτισμό, που χαρακτηρίζει τη σχέση τους. Μια ανθρώπινη και ρεαλιστική σχέση, μεστής αγάπης και έρωτα. Ο νεαρός Χόλντερ την βοηθάει να θυμηθεί την αλήθεια για τη ζωή της και μένει πλάι της ακόμα και τις χειρότερες στιγμές, όταν η κοπέλα θυμάται το τραγικό παρελθόν της…

Η μητέρα της Σκάι, όπως μαθαίνουμε στη συνέχεια, είναι μια γυναίκα που είχε βιαστεί από τον ίδιο της τον αδερφό, τον πατέρα του κοριτσιού, και έκλεψε το μικρό κορίτσι, για να το σώσει από αυτή τη βάναυση πραγματικότητα. Την κλέβει γύρω στα έξι της χρόνια και την κρατά μακριά από την τεχνολογία, σε όλη την υπόλοιπη παιδική της ηλικία. Η καλύτερη φίλη της Σκάι, η Σιξ, θα της χαρίσει ένα κινητό, που θα την εισάγει στον κόσμο της τεχνολογίας.

Μαζί με τον Ντιν θα καταφέρουν να σκάψουν αυτή την πραγματικότητα, όταν θα μάθουν πως η αγαπημένη του αδερφή αυτοκτόνησε, γιατί βιαζόταν κατ’ επανάληψη από τον πατέρα της Σκάι.

Περίληψη

Καμιά φορά είναι πιο εύκολο να πιστεύεις σε ένα ψέμα παρά να ανακαλύπτεις την αλήθεια…

Ο κόσμος της δεκαεπτάχρονης Σκάι θα γκρεμιστεί όταν γνωρίσει τον Ντιν Χόλντερ. Αυτό όμως δεν το ξέρει ακόμα.

Η ιστορία τους ξεκινά γεμάτη πάθος. Από την πρώτη στιγμή ο Ντιν έχει μια πρωτοφανή επίδραση πάνω της…

Έχει τη δύναμη να της ξυπνά συναισθήματα και αναμνήσεις που είχε θάψει βαθιά μέσα της και δεν περίμενε να αντιμετωπίσει ξανά.

Και παρότι η Σκάι γνωρίζει τις σκανδαλώδεις ιστορίες που ακούγονται γι’ αυτόν, γιατί η φήμη του προηγείται του ίδιου, δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις, όσο και αν προσπαθεί.

Ο Χόλντερ επιμένει να βρίσκεται στη ζωή της ακόμα και όταν η Σκάι κάνει ό,τι μπορεί για να τον διώξει μακριά.

Επιμένει να μάθει τα πάντα για εκείνη και τελικά η Σκάι επιτρέπει στον εαυτό της να αφεθεί…

Όμως σύντομα θα ανακαλύψει ότι ο Χόλντερ δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται και τότε όλα θα αλλάξουν σε μια στιγμή…

Η Σκάι θα μείνει μόνη, κενή, χωρίς ελπίδα.

Το βιβλίο «Χωρίς Ελπίδα» της πολυαγαπημένης Hoover αποτελεί ένα αριστουργηματικό κομμάτι της γραφής της. Η υπόθεση ξετυλίγεται σταθερά, χωρίς να χάσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Οι ήρωες έχουν αληθινές διαστάσεις, ρεαλιστικά συναισθήματα και ανθρώπινες συμπεριφορές. Είναι ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες, αλλά σίγουρα για δυνατούς αναγνώστες! Θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι για τις άγριες πλευρές αυτού του μυθιστορήματος και πάνω από όλα να αγαπάτε τη δράση!

Σάς το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Άρθρο από την Σουμέλα Θωίδη

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!