«Άκου ποιος μιλάει»: Εσύ θα ακούσεις; (Ταινία)

Η ταινία με τίτλο «Άκου ποιος μιλάει» είναι μια ελληνική κωμική ταινία, που έκανε την πρεμιέρα της στις 23 Οκτωβρίου του 2023. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους στις 26 Οκτωβρίου του 2023 και χάρισε σε όλους τους θεατές στιγμές αστείρευτου γέλιου. Πρωταγωνιστές της ταινίας δεν είναι άλλοι από τους Μελέτη Ηλία, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Χρύσα Κατσαρίνη. Ακόμη, την σκηνοθετική του σφραγίδα βάζει ο Θοδωρής Νιάρχος, ο οποίος έχει επιμεληθεί και το σενάριο της ταινίας. (Ακολουθεί σπόιλερ)

Υπόθεση της ταινίας  

Ο πρωταγωνιστής Φώτης είναι ένας επιτυχημένος life coach, μόνο που οι προβληματισμοί του τον ταλαιπωρούν καθημερινά. Μάλιστα, έχουν πάρει την μορφή μιας εσωτερικής φωνής, η οποία κάνει την εμφάνισή της όλες τις ακατάλληλες στιγμές. Ωστόσο, η φωνούλα αυτή όσο εκνευριστική και αν είναι, επισημαίνει πράγματα στον Φώτη τα οποία είναι πλήρως αληθινά.

Συγκεκριμένα, στην ταινία «Άκου ποιος μιλάει», ο Φώτης μας δίνει την εντύπωση πως είναι ένας ισορροπημένος και ευτυχισμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας, που αγαπά αυτό που κάνει. Μόνο που τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει…

Στην πραγματικότητα η καθημερινότητά του είναι κενή ενώ και ο ίδιος δεν επιδιώκει πλέον ούτε φιλικές, ούτε ερωτικές συντροφικές σχέσεις. Όσο για τους ασθενείς του, στην πραγματικότητα δείχνει να μην επιθυμεί να τους βοηθήσει ουσιαστικά. Κι αυτό γιατί δεν πιστεύει στις συμβουλές που τους δίνει.

Όπως μας δείχνει όμως η εξέλιξη της ταινίας, η ζωή του Φώτη αλλάζει ριζικά, όταν γνωρίζει την σαγηνευτική Χρυσάνθη. Παρόλο που μπαινοβγαίνει στο μαγαζί που εκείνη δουλεύει για αρκετό καιρό, δεν έχει σηκώσει ούτε μια φορά το κεφάλι του για να την αντικρίσει! Απορροφημένος στις σκέψεις του, μέχρι που την αντικρίζει και τότε αλλάζουν όλα για αυτόν. Αποφασίζει να της προτείνει να βγουν και όλα πηγαίνουν τέλεια, μέχρι που δειλιάζει.

Κάνει πίσω σε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές για την πορεία της σχέσης τους. Ωστόσο, το τέλος της ταινίας θα είναι πολύ πιο ένδοξο και για τους δύο πρωταγωνιστές.

Στην ταινία Άκου ποιος μιλάει βλέπουμε πως η Χρυσάνθη δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά στη ζωή της. Είναι ευτυχισμένη τόσο με το καθημερινό της επάγγελμα, όσο και με τις καθημερινές της ασχολίες. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τους ανθρώπους είναι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Αυτός όμως που πρέπει να αλλάξει ριζικά την ζωή του είναι ο Φώτης.

Στις τελευταίες σκηνές της ταινίας, εκείνος αναθεωρεί όλες τις πλευρές της ζωής του. Το επάγγελμά του, την καθημερινή του ρουτίνα, τις σχέσεις του με τους ανθρώπους της ζωής του. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, τόσο εκείνος όσο και η Χρυσάνθη είναι έτοιμοι για μια σχέση ποιοτική και «ανθεκτική» στον χρόνο…

Συντάκτρια: Πίττη Μαριάνθη

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!