Γεώργιος Κουλαξίδης: «Να ζεις ελεύθερα, να ζεις στο σήμερα, να αγαπάς τον εαυτό σου και τους γύρω σου»

Ο συγγραφέας Γεώργιος Κουλαξίδης μέσα από τις ζωντανές περιγραφές που δεν κουράζουν τον αναγνώστη, φτιάχνει έναν διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο με μαγικά πλάσματα όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε μύθους, θρύλους. Αποκλειστικά στο Your e-articles, ο Γεώργιος Κουλαξίδης.

-Αρχικά να σας γνωρίσουμε. Με τι ασχολείστε όταν δεν γράφετε;

Η συγγραφή έχει μπει πρόσφατα στην ζωή μου. Επομένως ένας αρχάριος και άγνωστος συγγραφέας πρέπει οπωσδήποτε να εργάζεται. Δουλεύω από μικρός σε χώρους εστίασης, ως σερβιτόρος. Εκτός την δουλειά και την συγγραφή, μου αρέσει να κολυμπάω στην θάλασσα, να γυμνάζομαι και να διαβάζω.

-Τι αγαπάτε και τι σας φοβίζει;

Αγαπώ την οικογένειά μου, είναι το πιο σημαντικό για μένα, ιδιαίτερα τα ανίψια μου. Αγαπώ πολύ τα παιδιά αν και γίνονται κουραστικά μερικές φορές, πιστεύω πως στο μέλλον όταν αποκτήσω τα δικά μου, θα τα αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Με φοβίζει ο χρόνος που περνάει γρήγορα. Δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο γρήγορα μεγαλώνουμε και γερνάμε, όχι μόνο εμείς αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και όταν το καταλάβουμε θα είναι πια αργά.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας;

Θα πω δυο ονόματα. Βίκτωρ Ουγκώ, γιατί αγαπώ πολύ την κλασική λογοτεχνία. Και από τους σύγχρονους συγγραφείς, σίγουρα ο Πάολο Κοέλιο.

-Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση από βιβλίο;

Δεν έχω κάποια αγαπημένη φράση, γιατί έχω πολλές. Όμως έχω μια που έχει μπει στο μυαλό μου για τα καλά. «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα» από το Η φάρμα των ζώων.

Να περάσουμε και στο «Ένας μικρός πλανήτης». Από που εμπνευστήκατε την ιστορία;

Από τον μικρό πρίγκιπα. Αγαπώ αυτό το βιβλίο και ήθελα να γράψω κάτι που να του μοιάζει, αλλά να μην έχει καμία απολύτως σχέση μαζί του. Να είναι μικρό σε μέγεθος, να είναι γραμμένο για τα παιδιά αλλά να απευθύνεται πιο πολύ στους μεγάλους και να στέλνει πολλά μηνύματα.

-Με ποιον χαρακτήρα ταυτίζεστε και γιατί;

Όσοι με γνωρίζουν καλά, με βλέπουν στον κεντρικό ήρωα. Πιστεύω πως ναι, υπάρχουν σημεία στην ιστορία που μπορώ να ταυτιστώ μαζί του, αλλά όχι εντελώς, γιατί ο Λέο είναι πολύ καλός για να είναι πραγματικός.

-Ο πρωταγωνιστής μας, Λέο, ψάχνει την ευτυχία. Ποια είναι για εσάς η ιδανική ζωή;

Να ζεις ελεύθερα, να ζεις στο σήμερα, να αγαπάς τον εαυτό σου και τους γύρω σου και να λες ευχαριστώ κάθε μέρα. Ιδανική ζωή δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να αναζητάει κάτι μόνιμος, όσο δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος και αν είναι.

-Κλείνοντας, ποια είναι τα μελλοντικά συγγραφικά σας σχέδια;

Αυτή τη στιγμή έχει γίνει η μετάφραση του μικρού πλανήτη στα αγγλικά και σύντομα θα μπορεί ο καθένας να το αγοράσει σε μορφή eBook στην Amazon. Έχω στόχο να εκδώσω οπωσδήποτε κάποια από τα παραμύθια που έχω ήδη γράψει. Και επίσης αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε ένα καινούργιο φανταστικό μυθιστόρημα, το οποίο δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να τελειώσω.

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.