Βιβλιοπαρουσίαση: «Όλα τα Μη του κόσμου» της Δέσποινας Ντάση

Μία ποιητική συλλογή αφιερωμένη στον κόσμο που δεν είναι τόσο όμορφος. Στα όνειρα που φεύγουν χωρίς να πραγματοποιηθούν, στους ανθρώπους που δεν βρίσκονται, σ’ αυτούς που πετάνε στα σύννεφα, στην επιθυμία για ουρανό. Λίγα από τα θέματα που πραγματεύεται η ποιήτρια Δέσποινα Ντάση στην συλλογή της «όλα τα Μη του κόσμου». Χωρισμένη σε πέντε μέρη όπου το καθένα έχει τον δικό του τίτλο και τα δικά του ποιήματα η κ. Ντάση μας βοηθά να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια. Σε γλώσσα απλή, λυρική και ελεύθερο στίχο μας παρουσιάζει έναν όχι και τόσο αισιόδοξο κόσμο αλλά στο τέλος πάντα έρχεται μια «αυγή», μια ελπίδα να μας θυμίσει ότι υπάρχει ακόμη «και τότε ξημερώνει». Ένα ξημέρωμα να μας θυμίσει ότι μια μέρα ξεκινά και ευκαιρία να βρούμε το δικό μας «ξέφωτο», μια υπέροχη ευχή στο τέλος του βιβλίου από την ποιήτρια. Μια ποιητική συλλογή που αξίζει να διαβάσετε.

Βιογραφικό: Η Δέσποινα Ντάση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιμέλειας και Διόρθωσης Κειμένου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Όλα τα Μη του κόσμου και το 2020 οι Μνήμες μικρού μήκους. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες και έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση πέντε συλλογικών έργων.

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.