4 ιδιαίτερα σκοτεινές ταινίες τρόμου!

Midsommar (Μεσοκαλόκαιρο)

Σκηνοθεσία: Ari Aster

Μία παρέα φίλων ταξιδεύει σε μια επαρχιακή πόλη της Σουηδίας, για να βιώσει από κοντά ένα παραθρησκευτικό φεστιβάλ που διεξάγεται εκεί στα μέσα κάθε καλοκαιριού.

Εγκάρδια φιλοξενία που μετατρέπεται σε αναπόφευκτη κι αναγκαία βία, αγαλλίαση κι ευτυχία που μετουσιώνονται σε χορωδιακή φρίκη, πλατωνικός έρωτας που δίνει τη θέση του στο ζωώδες παγανιστικό σεξ με φόντο το ειδυλλιακό (και σχεδόν πάντα φωτεινό) σουηδικό τοπίο.

Κοντράστ χαράς κι απόγνωσης!

Mandy

Σκηνοθεσία: Panos Cosmatos, Chris ‘Casper’ Kelly

Ένα ζευγάρι που ζει μόνο του σε κάποιο απομακρυσμένο δάσος δέχεται βίαια επίθεση από φανατικούς οπαδούς μιας πολύ ιδιάζουσας cult ομάδας.

Σκηνοθεσία και φωτογραφία που υποβάλλουν τον θεατή σε μια υπνώδη κατάσταση, βία που ξεδιπλώνεται με στυλ και ένας ήρωας που μεταμορφώνεται σε κάτι «τερατώδες» με μόνο οδηγό του το αίσθημα της εκδίκησης ανάλογο της «τερατωδίας» των συνθηκών που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Μια εντελώς ψυχεδελική εμπειρία!

Gok-seong (The Wailing)

Σκηνοθεσία: Hong-jin Na

Μια νέα κι επικίνδυνη αρρώστια ξεκινά να μεταδίδεται σε ένα μικρό χωριό μετά από την άφιξη ενός ξένου.

Η ταινία αποτελεί, από την αρχή μέχρι το τέλος, μια αδιάλειπτη κατάβαση σε όλο και πιο σκοτεινά «μέρη» με έναν τρόμο που βασίζεται στα υπονοούμενα κι όχι σε εύκολα jump scares, εκεί που η ασιατική μυθολογία δίνει τη δική της ερμηνεία για το απόλυτα κακό, που σαγηνεύει και καταστρέφει ταυτόχρονα.

Νοτιοκορεάτικος κινηματογράφος στα καλύτερά του!

Ich seh, ich seh (Καληνύχτα μαμά)

Σκηνοθεσία: Severin Fiala, Veronika Franz

Τα δύο αδέρφια δε μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν την ίδια τους τη μητέρα ύστερα από μία πλαστική επέμβαση προσώπου στην οποία υπεβλήθη.

Ένα κρυφτό συναισθημάτων και σκέψεων ανάμεσα στα πρόσωπα, επιφυλακτικές και μετρημένες αλληλεπιδράσεις, αδέξιες μηχανορραφίες μπροστά στον αγέρωχο και αυστηρό ενήλικα, αποπνικτική σκηνοθεσία αντάξια των αναγκών του σεναρίου και μια ένταση που συνεχώς αυξάνεται.

Η κορύφωση δικαιώνει την πεποίθηση ότι στην βάση του το σκληρό δράμα μπορεί να είναι κι αυτούσιος τρόμος και το αντίστροφο!

Από: «Turritopsis Nutricula»

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!