Gabriella Metz: «Όταν τραγουδώ, νιώθω ελεύθερη γιατί εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα…»

H Gabriella, έχοντας ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μουσικής από την ηλικία των 4 ετών παίζοντας πιάνο, συνέχισε την εξέλιξή της σε αυτόν τον τομέα ολοκληρώνοντας όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα των μουσικών μαθημάτων της σε ηλικία 16 ετών και απέκτησε το δίπλωμα του Vocal Performance από το περίφημο London College of Music. Θεωρείται τραγουδίστρια πολλών ειδών μουσικής συμπεριλαμβανομένης της Τζαζ, Blues, Pop, Rock, Fusion και Όπερας. Επίσης, συνθέτει και ενορχηστρώνει Κλασσική και Τζαζ μουσική. Το πρώτο της Single «Grey» κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2018 και ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Breaking Infinity» κυκλοφόρησε στις 3 Μαΐου του 2019 σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες. Αποκλειστικά στο Your e-articles, η Gabriella Metz.

-Ξεκίνησες αρχικά να παίζεις πιάνο. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Όποτε είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω, τραγουδούσα. Ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής, γιατί το τραγούδι ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ και ήθελα να εξελίξω τις φωνητικές μου ικανότητες με έναν σωστό τρόπο. Στην πορεία, ανακάλυψα πως το τραγούδι με ενέπνεε σε ένα μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με το κλασσικό πιάνο και γι’ αυτό αποφάσισα να το έχω σαν πρώτο μου όργανο στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Δεν παύω όμως να αγαπώ και τα δύο και να τα έχω στην καθημερινότητά μου. 

-Καλλιτέχνες που θαυμάζεις;

Είναι πάρα πολλοί! Μερικοί απ’ αυτούς είναι: Lara Fabian, Amy Lee (Evanescence), Céline Dion, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Dolores O’ Riordan (The Cranberries), Nightwish, Νατάσα Μποφίλιου και Serj Tankian (System of a Down).

-Τραγουδάς αρκετά είδη μουσικής. Είναι κάποιο που ξεχωρίζεις;

Μ’ αρέσουν όλα τα είδη που τραγουδώ, αλλά λόγω του ότι ακούω περισσότερο Rock προτιμώ να ερμηνεύω Pop/Rock ή Rock είδη. Μιλώντας γενικότερα, τα τραγούδια που προτιμώ να τραγουδώ είναι αυτά που έχω γράψει η ίδια ή αυτά που έχω συνδεθεί μαζί τους συναισθηματικά ανεξάρτητα από το είδος μουσικής στο οποίο ανήκουν.

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου από το πρώτο σου single;

Ο κόσμος περίμενε το πρώτο μου τραγούδι για καιρό. Είχα δημοσιεύσει αρκετές διασκευές και ανυπομονούσαν να ακούσουν κάτι original. Έλαβα πάρα πολλά συγκινητικά κι ενθαρρυντικά μηνύματα απ’ τον κόσμο και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

-Φοίτησες στο Berklee College of Music. Ποια ήταν η εμπειρία σου από εκεί;

Το Berklee είναι ένα εκπληκτικό πανεπιστήμιο μουσικής, όπου σου δίνεται η ευκαιρία να εξελιχτείς μουσικά σε έναν τεράστιο βαθμό που ίσως να μην περίμενες. Ήμουν πανευτυχής για την αποδοχή μου και τη φοίτησή μου στο Berklee, αλλά ήταν και μια αγχωτική περίοδος της ζωής μου. Είχα φύγει από τη μικρή Κύπρο και βρέθηκα στο άλλο άκρο της γης, μόνη, σε μια τεράστια Αμερική. Τα μαθήματα ήταν αρκετά απαιτητικά, αγχωτικά, αλλά τώρα νιώθω ότι πέτυχα το στόχο μου και έχω γίνει καλύτερη μουσικός.

-Τι συναισθήματα βιώνεις όταν τραγουδάς;

Όταν τραγουδώ, νιώθω ελεύθερη γιατί εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα μέσω της μουσικής και αυτό με ανακουφίζει και με χαροποιεί αφάνταστα. Όταν βρίσκομαι πάνω σε μια σκηνή με ένα υπέροχο κοινό από κάτω, δε νιώθω μόνο ελευθερία αλλά και ευτυχία γιατί είναι πανέμορφο να ταξιδεύεις με τον κόσμο που παρευρίσκεται εκεί και να τον βλέπεις να συγκινείται και να χαίρεται με σένα.

-Τραγούδια που έχεις ξεχωρίσει;

Από τον δικό μου δίσκο, το «Why Don’t You Love Me», γιατί ήταν το πρώτο που συνέθεσα, και το «Grey» για το λόγο του ότι κυκλοφόρησε πρώτο σαν single. Από άλλους καλλιτέχνες, το «Je t’ aime» της Lara Fabian, «Lithium» των Evanescence, «Phantom of the Opera» του Andrew Lloyd Webber, «Four Women» της Nina Simone, «Departure» του Joakem και «Brother Lost» του Kill Thanatos.

-Τι άνθρωπος είναι η Gabriella;

Εξωστρεφής, δίνω πολλή αγάπη, πιστή στους ανθρώπους που αγαπώ, έχω πολλή τρέλα (καλή τρέλα χαχα), έχω μια δόση OCD και το κακό που έχω, ότι θυμώνω εύκολα. Πάνω απ’ όλα όμως λατρεύω και ζω για τη μουσική.

-Ο πρώτος σου δίσκος, «Breaking Infinity», κυκλοφόρησε το 2019. Πες μου δυο λόγια για το περιεχόμενο και την απήχηση που είχε στον κόσμο.

Το «Breaking Infinity» ήταν η πιο όμορφη επαγγελματική εμπειρία μέχρι στιγμής. Δεν ήταν κάτι που είχα προγραμματίσει. Άρα, το κάθε βήμα ήταν θέμα έμπνευσης. Η συνεργασία μου με τον παραγωγό μου, Chris Cara, ήταν αυτό που χρειαζόταν ο δίσκος, για να δημιουργηθεί με τον τρόπο που έπρεπε και όλοι οι συνεργάτες μου σ’ αυτό το πρότζεκτ ήταν σωστοί επαγγελματίες, υπερταλαντούχοι και έκαναν όλη τη διαδικασία ακόμη πιο ευχάριστη. Ο κόσμος λάτρεψε τον δίσκο και έλαβα ακόμη περισσότερα συγκινητικά μηνύματα που δεν περίμενα. Δεν είναι ότι δεν πίστευα στο δίσκο, αλλά το ότι δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη απήχηση η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά.

-Ποια είναι η πιο σημαντική σου συνεργασία;

Όλες οι συνεργασίες είναι σημαντικές, γιατί μαθαίνεις πολλά απ’ αυτές. Με άλλα λόγια, είναι εμπειρίες. Η πιο σημαντική μέχρι στιγμής θα έλεγα πως είναι αυτή με τον παραγωγό μου Chris Cara, γιατί μέσα απ’ αυτή γεννήθηκε ο πρώτος μου δίσκος.

-Πέρα από την μουσική, με τι άλλο ασχολείσαι; Έχεις κάποιο αγαπημένο χόμπι;

Μ’ αρέσει να μαγειρεύω και να δοκιμάζω διάφορες συνταγές και το πιο πρόσφατό μου χόμπι είναι το Bartending. Πέρα απ’ αυτό, μ’ αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και τους ανθρώπους που αγαπώ.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα στην μετα-καραντίνας εποχή;

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο βίντεο του δίσκου για το τραγούδι «Awake» κι έτσι ολοκληρώθηκε το «Breaking Infinity». Μετά την καραντίνα θα κάνω διάφορες συναυλίες στην Κύπρο, Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη και ο επόμενος δίσκος βρίσκεται στα αρχικά στάδια.

Ακολουθήστε την Gabriella Metz στα official links:

Website: https://gabriellametz.com/

Facebook: Gabriella Metz

Instagram: https://www.instagram.com/gabriellametz.official/

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό

Επιμέλεια: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.