Μαριαλένα Τρικόγλου: Η δημιουργικότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς

Η Μαριαλένα Τρικόγλου (λυρική σοπράνο) τα τελευταία δύο έτη δραστηριοποιείται στον χώρο της ροκ και μέταλ σκηνής, έχοντας στα χέρια της μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «VANITY». Τελειοποίησε τις μουσικές σπουδές της στο κλασικό τραγούδι στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής λυρικής σκηνής κα. Μαρία Μαρκέτου, με άριστα παμψηφεί και Α βραβείο. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες, παραστάσεις και κονσέρτα στην Ελλάδα.

Αποκλειστικά στο Your e-articles, η Μαριαλένα Τρικόγλου.

-Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Από πολύ μικρή η βασική μου αγάπη ήταν το τραγούδι. Μεγάλωσα ακούγοντας μουσική και πάντα προσπαθούσα να μιμηθώ αυτό που ακούω ειδικά όταν είχε να κάνει με κάποιο μιούζικαλ. Η μουσική ήταν και είναι ο τρόπος έκφρασής μου. Άρα ήμουν απόλυτα κατασταλαγμένη από παλιά ότι με αυτό θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου.

-Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο είδος μουσικής;

Ίσως να είμαι και από τους μοναδικούς ανθρώπους που θα σου πω πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα έλεγα θέλω να γίνω τραγουδίστρια σε μέταλ μπάντα. Αγαπώ αυτή τη μουσική και ειδικά σαν σοπράνο έχω ασχληθεί πολύ με το συμφωνικό στοιχείο μέσα από μιούζικαλ, όπερες και κλασική μουσική. Όταν όλο αυτό πλαισιώνεται και από το μέταλ στοιχείο για εμένα είναι κάτι απλά ανατριχιαστικό.

-Τι συναισθήματα βιώνεις όταν τραγουδάς;

Όταν είμαι πάνω στην σκηνή χάνω όλο τον κόσμο. Είμαι εγώ και η μουσική. Μπαίνω τόσο πολύ μέσα σε όλο αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα για μένα που μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το συναίσθημα. Νιώθω γεμάτη, νιώθω συγκίνηση και ταυτόχρονα μία λύτρωση. Ειδικά αν έχεις να ενσαρκώσεις και κάποιον ρόλο είναι απλά μαγικό. Όταν τελειώσει όλο αυτό απλά νιώθεις ολοκληρωμένος.

-Καλλιτέχνες που θαυμάζεις;

Λατρεύω την Sara Brightman δεδομένου του ότι ήταν από τις πρώτες τραγουδίστριες που με έκανε να ανακαλύψω τον κόσμο του μιούζικαλ, το οποίο λατρεύω. Σαν φανατική οπαδός της κέλτικης μουσικής και κουλτούρας αγαπημένη είναι η Loreena Mc Kennitt. Eπίσης σαν σοπράνο και γανατική οπαδός του συμφωνικού μέταλ πάντα θαύμαζα την Tarja Turunen. Πολλούς ακόμα καλλιτέχνες και κυρίως συνθέτες.

-Τραγούδια που έχεις ξεχωρίσει;

Άπειρα. Πολλά είναι από μιούζικαλ όπως το “I dreamed a dream” και το “On my own” από τους Άθλιους, ένα από τα λατρεμένα μου μιούζικαλ. Ένα που σημαίνει πολλά για μένα είναι το “The old ways” από Loreena. Φυσικά πολλά από Nightwish όπως το “Ghost love score” που από μικρή ήθελα να το τραγουδήσω σε σκηνή και πρόσφατα το έκανα καβερ και Sahara που επίσης σκέφτομαι να κάνω. Ας μείνω σε αυτά γιατί πραγματικά είναι πάρα πολλά. Κυρίως είναι τραγούδια που τα έχω συνδυάσει με κάποια φάση της ζωής μου και τα λόγια τους έχουν κάτι να περάσουν.

-Τι άνθρωπος είναι η Μαριαλένα;

Είμαι πολύ αφοσιωμένη και έχω πολύ πείσμα κυρίως σε αυτό που θέλω να πετύχω. Γενικά είμαι πολύ δυναμικός χαρακτήρας και δεν τα παρατάω εύκολα. Από την άλλη είμαι πολύ συναισθηματική, κάτι που προσπαθώ πολλές φορές να μετριάζω αλλά στην δουλειά μου όταν γράφω στίχους η μουσική μου βγαίνει αβίαστα. Είμαι πολύ δοτική αρκεί να μην το εκμεταλλευτείς. Γενικά θα με θεωρούσα πολλές φορές λίγο υπερβολική αλλά κατά τα άλλα ένας καθημερινός άνθρωπος με τα ελαττώματά του.

-Ο μεγάλος σου φόβος;

Να μην πετύχω στη μουσική. Και για αυτό κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι κάτι άλλο. Όλα είναι μέσα στη ζωή και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάζεις πολλά από αυτά (όπως ένας θάνατος αγαπημένου προσώπου π.χ.), άρα έχω μάθει να συμβιβάζομαι.

-Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω υπάρχει κάτι που θα άλλαζες;

Μικρότερη θα απαντούσα ναι. Θα ήθελα να αλλάξω πολλά. Τώρα θα σου πω πως όχι, γιατί το κάθε τι είχε έναν λόγο που έγινε, σε δίδαξε κάτι, έμαθες από αυτό και σου άνοιξε πόρτες που μπορεί να μην σου είχαν ανοιχτεί αν δεν το είχες κάνει. Άρα θεωρώ πως πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά και τις επόμενες κινήσεις μας έχοντας μάθει από τα λάθη μας, χωρίς να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να μετανιώνουμε για αυτά.

-Πώς αντιμετώπισες την πανδημία και ποιο είναι το κλίμα στη μουσική;

Με έχει επηρρεάσει και εμένα αρκετά δεν θα πω ψέματα. Ειδικά στην μουσική έχουν πάει πίσω πολλά πράγματα. Και πόσω μάλλον για εμένα που είμαι και στο ξεκίνημά μου σε αυτή τη σκηνή. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μένουμε όσο ενεργοί μπορούμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς. Οπότε αισιοδοξία και επιμονή.

-Μαριαλένα, ευχαριστώ για τη συζήτησή μας

Εγώ ευχαριστώ πολύ. Χαρά μου. Να είμαστε όλοι υγιείς και δυνατοί με πολλή πολλή αγάπη γύρω μας.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό (Αρχισυντάκτης του Your e-articles – Οικονομολόγος)

Ανακαλύψτε την Μαριαλένα στα social media:

https://www.facebook.com/trikogloumarialena

https://www.facebook.com/marialenatrik

https://www.youtube.com/channel/UC-eJc86m4IUc5cpEjMeT2Jg

https://www.instagram.com/marialena_official

https://marialena.bandcamp.com/releases

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.