Bonecrack: Το συγκρότημα που φέρνει Alternative-Pop Punk ακούσματα και όχι μόνο!

Οι Bonecrack είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη έχοντας σκοπό να επαναφέρει στην ελληνική ροκ σκηνή ακούσματα όπως Alternative-Pop Punk και όχι μόνο! Τα τραγούδια τους εκπέμπουν μια μελωδικότητα με ταυτόχρονη επιθυμία να ροκάρεις. Δυναμικό συγκρότημα με όρεξη και απίστευτη ενέργεια! Ας τους γνωρίσουμε!

Πότε ξεκινήσατε το συγκρότημα;

Ξεκινήσαμε το 2017. Η τωρινή σύσταση της μπάντας πραγματοποιήθηκε ενάμιση χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2018!

Πώς επιλέξατε το όνομα του συγκροτήματος;

Χαρούλα: «Σε μια συζήτηση με ένα από τα πρώτα μέλη της μπάντας αναφέρθηκε η λέξη crack. Πρόσθεσα για πλάκα την λέξη bone από μπροστά και that’s it! Mας έκανε το λεγόμενο click!»

Πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος μουσικής που παίζετε;

Γενικά αναφερόμαστε σε αυτό ως Alternative-Pop Punk, αλλά το βρίσκουμε ταυτόχρονα και λίγο περιοριστικό! Έχουμε πολλά στοιχεία μέσα στα τραγούδια μας από διαφορετικά είδη μουσικής και κάθε κομμάτι έχει μια άλλη προσθήκη μέσα. Οπότε είναι είδος -Bonecrack-

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι;

Δύσκολο να διαλέξουμε ένα! Το «Night Sky Flames» και το «Storm In Skin» με πολύ μικρή διαφορά από τα υπόλοιπα. Ακόμα δεν υπάρχουν κάπου ανεβασμένα. Θα βρίσκονται μέσα στο πρώτο μας album το οποίο είναι στην τελική ευθεία!

Ποιο κομμάτι σας έχει τη μεγαλύτερη απήχηση;

Μέχρι στιγμής το «Cracked paradise» μιας και δεν έχουμε ανεβάσει ακόμα πολύ υλικό! Όταν ανέβει ο πρώτος δίσκος, ίσως αλλάξει αυτό ίσως και όχι!

Οι επιρροές σας μουσικά;

Για τον καθένα μέσα στην μπάντα είναι διαφορετικές!

Χαρούλα: «Για μένα είναι εννοείται η (pop) punk rock σε συνδυασμό με post rock, progressive, ηλεκτρονική μουσική (dnb). Επίσης, anime-epic-fantasy-gaming music, soundtrack ταινιών-σειρών και σίγουρα κάποια πράγματα μέσα από την πιο σύγχρονη metal! Παρόλα αυτά, κύριος σταθμός ήταν για μένα μπάντες όπως οι Green day, Rise Against, Simple Plan, Allister, MxPx, Alkaline Trio, Sum 41, Blink 182 και μην ξεχνάμε την Avril Lavigne».

Μαίρη: «Σίγουρα μέσα στις επιρροές μου είναι η κλασική μουσική με την οποία ασχολήθηκα σε μικρότερη ηλικία και η metal, η οποία βέβαια πολλές φορές με μπερδεύει μιας και πρέπει να διαχωρίζω ποια στοιχεία της πρέπει να κρατάω μέσα στο σχήμα και ποια όχι. Θα συμφωνήσω με την μουσική από τα anime και σίγουρα οι Blink 182 και η Avril Lavigne μου έχουν δώσει πολλά σε αυτό που κάνουμε».

Σταύρος: «Σίγουρα η alternative rock και metal και η J-rock! Μερικές από τις μπάντες που με βοηθούν σε αυτά που γράφω στους Bonecrack είναι οι The Gazette, oι All Time Low, οι Sum 41, Rise Against κτλ».

Σάπ: «Μπάντες όπως In Flames, Sum 41 και Firewind».

Μίτς: «H Glam και η Hard Rock. Οι Rise Against είναι από τις μπάντες που έχουν επίδραση σ’ αυτό που κάνουμε».

Με τι έχουν σχέση τα τραγούδια σας;

Με την όρεξη για ζωή, με τα διαφορετικά της χρώματα, με τις δυσκολίες της και με την ελπίδα! Ακόμα και τα τραγούδια μας που φαίνονται πιο στενάχωρα δε σε αφήνουν ποτέ χωρίς αυτό το λιθαράκι ελπίδας! Πολλά από αυτά είναι αλληγορικά! Αφήνουν τον ακροατή να πλάσει την ιστορία στο κεφάλι του με βάση τις δικές του εμπειρίες! Δείχνουν τον προορισμό, αλλά το πώς θα φτάσει ο καθένας εκεί το αφήνουμε πάνω του! Είναι τραγούδια τα οποία σε φέρνουν πιο κοντά με τον εαυτό σου! Είναι υπενθύμιση της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου και του να μην αφήνει ποτέ πίσω την «καρδιά παιδιού» και ξυπνητήρι, για να μη τα παρατάς! Τέλος, είναι συμπαράσταση! Όλοι περάσαμε και θα περνάμε πάντα δυσκολίες, αλλά η όρεξη για ζωή πάντα θα τα νικάει όλα…

Σημαντικά στάδια της πορείας σας;

Πολύ σημαντικά στάδια της πορείας μας ήταν τα αρχικά!

Χαρούλα: «Πριν μερικά χρόνια με πήρε τηλέφωνο ο Bob από τους Τhe Coreys  λέγοντάς μου ότι άκουσε πως ξεκινάμε μια μπάντα και πως προβάρουμε μέσα σε σπίτι και αν θα θέλαμε να μπούμε στο στούντιό τους. Αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός για εμάς και ήταν από την αρχή. Σπαταλάμε πάρα πολύ χρόνο εκεί! Με τα χρόνια το φτιάξαμε όλοι μαζί και είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι όλου αυτού».

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι στα πρώτα μας βήματα είχαμε δίπλα μας ανθρώπους που το κάνουν χρόνια όλο αυτό και μας συμβούλευαν συνεχώς, όπως επίσης παρακολουθώντας τους παίρναμε εμπειρία.

Το πιο σημαντικό στάδιο από όλα ήταν όταν πιστέψαμε σε αυτό που κάνουμε!

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην μουσική σας πορεία; Αν ναι, ποιες είναι;

Εννοείται! Οι δυσκολίες πηγαίνουν πακέτο με όλο αυτό το ταξίδι. Το οικονομικό είναι ένα τεράστιο θέμα. Δουλεύεις συνέχεια, για να πληρώνεις τα πάντα, από ηχογραφήσεις, ενοίκια, στούντιο, καινούριο εξοπλισμό και γενικά ό,τι συνεπάγεται με το να έχεις μπάντα. Οι καθυστερήσεις του δίσκου και οποιασδήποτε ηχογράφησης πάντα παίρνουν παράταση λόγω αυτού. Σίγουρα κάνεις πολλές θυσίες και στερείσαι μέχρι και την περιπτερόμπυρα σε κάποιες φάσεις. Καπάκι είσαι εσύ ο μάνατζερ του εαυτού σου οπότε πρέπει να ασχολείσαι non stop με όλο αυτό, γιατί αν δε το κάνεις εσύ, δε θα το κάνει κανείς.

Ακόμα και για να ανεβάζεις συχνά video κτλ απαιτεί να αφιερώνεις μέρες γυρισμάτων, αν θες να το κάνεις σωστά και πάντα ταυτόχρονα με το να δουλεύεις, όπως και όλα τα υπόλοιπα γίνονται ταυτόχρονα με το να δουλεύεις. Επίσης, δεν είναι τα σπίτια όλων και οι συνθήκες ζωής τους εύκολες, αλλά από αυτά πρέπει να μην αφήνεις ούτε 1% να ακουμπάει την μπάντα. Μη ξεχνάμε πως έχουν αλλάξει και τα μουσικά δεδομένα και διανύουμε μια περίοδο «πλαστικών ηχογραφήσεων» που αντί να κοιτάμε τις συνθέσεις των συγκροτημάτων κοιτάμε αν το snare δεν ακούγεται σαν ανοιξιάτικο αεράκι σε κάποιο δευτερόλεπτο.

Ένα επίσης αρκετά σημαντικό πρόβλημα για εμάς ήταν ένα θέμα υγείας που προέκυψε το οποίο αφορούσε άμεσα την μπάντα και για ένα χρονικό διάστημα μας έκανε να κινούμαστε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και ήταν μάλιστα και η αιτία να πούμε όχι σε προτάσεις για live που μας ενδιέφεραν! Δε θα μακρηγορήσουμε άλλο με προβλήματα όμως μιας και το συναίσθημα που έχεις μετά από τις συναυλίες και όταν βλέπεις και ακούς τη δουλειά σου ολοκληρωμένη δεν εκφράζεται με λέξεις!

Ποιος στίχος σάς χαρακτηρίζει/αντιπροσωπεύει;

Κανονικά, ο καθένας έχει ένα δικό του, αλλά για να μην κουράζουμε, μπορούμε να πούμε ότι συμφωνούμε όλοι με: «People may say you must only sing in May but there is beauty in seasons of grey» (Cracked Paradise) 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα μουσικά ακούσματα της Ελλάδας;

Θα τα λέγαμε και λίγο στενάχωρα. Το καλό είναι ότι έχουμε γενικά καλή ροκ σκηνή στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι παραμένει αρκετά στην αφάνεια. Το είδος μας συγκεκριμένα σχεδόν δεν υπάρχει πλέον, αλλά είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε στο να έρθει πίσω!

Επόμενες κινήσεις σας;

Η πρώτη κίνηση πέρα από το live μας στις 23 Γενάρη στο «Ηοst» είναι το να τελειώσουμε τις ηχογραφήσεις του album και να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Μετά από εκεί θα οργανωθούν live σε πολλές πόλεις και καπάκι θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε τα καινούρια κομμάτια μας! Είναι να γίνουν και κάποιες προσθήκες από άποψη ήχου στα live μας, οπότε θα δουλέψουμε αρκετά και πάνω σε αυτό. Μέσα στο πλάνο γενικά δεν υπάρχουν διαλείμματα!

Η σύνθεση των Bonecrack:

Xaroula Sterg – Vocals/Guitar, Meri– keyboards/vocals, Thanasis Sap – Drums, Stavros – Guitar, Mits Voulgaridis – Bass

Ανακαλύψτε τους Bonecrack στα social media:

https://www.facebook.com/Bonecrackband/

Instagram: bonecrack_band

YouTube: BoneCrack

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό

Επιμέλεια συνέντευξης: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.